Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Piotrekwawa napisał(a):przesmarowaniu mechanizmu zmiany biegów
Felype napisał(a):Po 25 tyś. wysypałaby się skrzynia?
Felype napisał(a):Sam to robiłeś, czy masz jakiś warsztat który polecasz?
Piotrekwawa napisał(a):sam to zrobiłem
Rado1.6 napisał(a):albo na forum. Bo i ja bym sobie taką operację wykonał. U mnie też ciężko chodzi.
Piotrekwawa napisał(a):przeguby drążka zmiany biegów, które znajdują się w komorze silnika
Piotrekwawa napisał(a):Do smarowania użyłem silikonu w spreju
Felype napisał(a):możesz napisać gdzie dokładnie zlokalizować te przeguby? Jest dojście od góry czy lepiej od dołu? Co dokładnie spsikać silikonem?
kalumet napisał(a):a nie lepiej użyć białego smaru w spreju??
teraz te elementy w nowych autach są smarowane białym smarem
ma pewno wystarczy na dłużej niż na 10 kkm
Felype napisał(a):Właśnie wypsikałem trochę silikonu na plastikową "kulkę", która jest pod mieszkiem. Jutro zdam relację czy coś pomogło.
Rado1.6 napisał(a):Felype, o widzę że i Ty wyposażony w kanał
Rado1.6 napisał(a): tylko po tym winku nie wyjeżdzaj z garażu. Mam uraz do pijanych kierowców
Rado1.6 napisał(a):jakbyś kiedyś nie miał dostępu do garażu teścia to pisz to może użyczę swojego
Rado1.6 napisał(a):No i doczekałem się kolejnego problemu. Ehh. Tak się trzęsie od 80km/h w górę, że wytrzymać się nie da. Chyba mi się już wszystkie poduszki silnika zużyły, wraz z poduszkami skrzyni bo i gałeczka nieżle lata.
kciuk napisał(a):Proszę o wytłumaczenie mi co oznacza skrót BCB
kciuk napisał(a):Proszę o wytłumaczenie mi co oznacza skrót BCB [url=http://s9.rimg.info/a298d7e5a195bbac46e481f1d9cbddb1.gif]Obrazek[/URL]
soppel napisał(a):No i kolejny problem się pojawił. Gdy nie mam zapalonego silnika, mogę bez problemu wrzucić każdy bieg. Niestety jak odpale silnik, to wrzucenie jakiegokolwiek biegu jest niemożliwe :/ Jeżeli jednak wrzucę jedynkę przy wyłączonym silniku, odpale samochód, to mogę ruszyć i zmienic bieg na 2, 3 itd, ale na jedynkę już wrócić nie mogę :/
Czy spotkał się już ktoś z Was z takim problemem?
Czy sprzęgło w Leonie jest na lince?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości