Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Problem z paleniem

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Problem z paleniem

Postprzez walu » 14 marca 2010, 12:31

Witam
1.6 16V rok 2002
Wsiadlem rano do samochodu i nie da sie odpalic. Rozrusznik kreci, silnik jakby zaskoczyl ale gasnie odrazu. Wyglada to jakby nie podawalo paliwa. Sprawdzilem pompe na tyle na ile sie dalo czyli odpialem wezyk pod siedzeniem i po przekreceniu zaplonu sika paliwem, nie moge odpiac tego pod maska, zapieczony chyba bo nigdy nie zdejmowany byl. Swieczki zmieniane w listopadzie wiec powinny byc ok. Wszystkie przewody sprawnye, pod pokrywa silnika tez ok, pasek tak samo. Kilka dni temu mialem akcje z radiem, podczas jazdy sie wylanczalo a po wlaczeniu musialm wpisywac kod, kilka razy mialo to miejsce, pozniej wlaczyla sie kontrolka diagnostyki, ale po 2 dniach zgasla. Qmpel podpia polskiego vaga ale wszytko jest OK. JEsli ktos mial cos podobnego prosze o sugestie .
walu
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.6 16V

Reklama

Re: Problem z paleniem

Postprzez airzocho » 15 marca 2010, 15:27

Jak gasło radio znaczy jakieś zaniki napięcia miał. Możliwe, ze alarm lub immobilizer zgłupiały od tego i się włączyło jakieś zabezpieczenie.
U mnie ze względu na padniętą krańcówkę w drzwiach, jak nie włączę zapłonu to mi się uzbraja wszystko i jak o tym zapomnę tez mi auto blokuje.

Poza tym kiedy ostatnio wymieniałeś filtr paliwa?
Może być woda w zbiorniku, może iskry nie ma tutaj niekoniecznie świeczki, ale cewka mogła paść lub inne ustrojstwo np. moduł zapłonu.
airzocho
Signo
Signo

Auto: VW T5
Silnik: TDI pompowtryski PD

Postprzez walu » 15 marca 2010, 19:43

Generalnie jak by imobilaizer padl to chyba by wogole nie zakrecil ?? czy sie myle ?? dzis obroty podskoczyly do 1000 i zgaslo. Jak by cewka padla to na 3 tez nieodpali ?? Wiecie jak zdjac wezyk paliwa pod maska ?? ten niebieski, wciskajac zaslepke ciagnac do gory na chama czy jest jeszcze jakas zapadka. Chce sprawdzic czy pompa pompuje calyczas czy moze ma zaslabe cisnienie. Qzyn mial tak w golfie 4 i musial ja zmienic.
walu
Stella +
Stella +

Postprzez kamilsloma » 16 marca 2010, 09:50

walu napisał(a):Jak by cewka padla to na 3 tez nieodpali ??

Odpali. Niech kolega ściągnie normalnego Vag-Com i pod niego się podłącz. Skoro jakiś błąd wyskoczył to powinien się gdzieś zapisać.
Wolny, ciasny ale własny :)
kamilsloma
Sport
Sport

Auto: Czerwony AKL

Postprzez walu » 18 marca 2010, 09:13

Jest ktos z Rzeszowa kto moglby podjechac z Vagiem do mnie ?? Na piastów.
walu
Stella +
Stella +

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna