Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Anfel napisał(a):nic nie spala.
pilpi napisał(a):Jakby nie spalał to by zgasł.
wasyliszek napisał(a):coś chyba duzo mi pali, przy jeżdzie spokojnej po mieście 7,5 l, to chyba sporo. Poprzednie auto takie same 110 KM, wystarczyło mu max 6,5l.
Może macie jakies pomysły jak ograniczyć spalanie w moim Toledo. Byłem na VAG u i wszysko jest w jak najlepszym porządku.
Makalu napisał(a):leoTDI - z tym redukcjami to się zgodzę gdy się długo jedzie i chce się dać tarczom i klockom odpocząć, ale tak czy dla kliku (?) litrów ropki / mies warto sprzęgło na wcześniejszą emeryturę wysyłać ?
a kumpel ma golfa "4" z 1.6 i meldowal że 10 w miescie to norma , to czym sie przejmujesz? a jest bardzo statecznym kierownikiemwasyliszek napisał(a):DZIĘKI Panowie za informację, myslałem że te 7,5 to troche dużo, ale dzieki waszym kometarzom wszystko się wyjaśniło.
Pozdrawiam
DZIĘKI Panowie za informację, myslałem że te 7,5 to troche dużo, ale dzieki waszym kometarzom wszystko się wyjaśniło.
Pozdrawiam
kolos napisał(a):Spritmonitor to ciekawa stronka na której użytkownicy prowadzą notatki ze swoich tankowań, dla Leona 1.9 110PS średnia wychodzi 6,3.
Dla tych którzy nie znają stronki dodam iż można sobie dzięki temu serwisowi generować dynamiczny baner ze średnim spalaniem (zresztą na paru forach jest on często stosowany w podpisach)
mam tylko 1 pytanie, dlaczego hamowanie silnikiem jest "tansze' (mowa tylko o spalaniu) niz normalne, czyż jazda na luzie (obroty ponizej 1000) i hamowanie hamulcami nie jest tansze? z czego to wyn
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości