Tonny S napisał(a):zenitram, VAG w dłoń i diagnozować - sprawdz przepływke, jedna w podobny sposób mi padała (nie przez zabrudzenie a elektronika siadła - czujnik) i wtedy wywaliło mi bład przepływki na VAG-u i wskazywało 0, lepiej auto chodziło z wypieta przepływka bo komp sobie ustawił stałą wartość 550.
Witam, wczoraj w końcu znalazłem troche czasu i podłączyłem się do VAG'a. W silniku odnotowano następujące błędy:
17656 - Injection Start Regulation: Control Deviation
P1248 - 35-10 - - - Intermittent
17552 - Mass Air Flow Sensor (G70): Open or Short to Ground
P1144 - 35-00 - -
po ich usunięcu i kilkukrotnym restarcie silnika nie pojawiały się ponownie lecz po przejechaniu kilkuset metrów były znowu. Co jest ciekawe, porównywałem odczyty z Vaga z "Blokami wartości mierzonych" z przyklejonego postu, zrobiłem chyba ze 30 kilometrów jeżdżąc i porównując, i wszstkie wartości u mnie mieszczą się w podanych przedziałach.... Czyż nie jest to dziwne.

? Ma ktoś może jakiś pomysł ? Bo teraz zastanawiam się czy jak kupie nową przepłwkę (mam dojście do nówki Bosha na gwarancji za 230 pln) to na pewno rozwiążę ten problem. Co jest przyczyną błędu "17656 - P1248"

?
A może to wcale nie wina przepływki ? bo dlaczego na zimnm silniku jest dobrze ?
pozdrawiam
[ Dodano: Sro 17 Maj, 2006 ]halo halo, help me

nie wiem co robic...
[ Dodano: Czw 18 Maj, 2006 ]Czy naprawde nikt nie może mi nic doradzić ?
pozdr
mz