przez BEDNARArt » 29 maja 2007, 23:15
witam wszystkich mam pewiem problem z moim leonem 1.9 tdi ARL. otoz jakis czas temu zalozylem do niego alarm (orginalny jakos nie napawal mnie poczuciem bezpieczenstwa i wolalem dlozyc jakis markowy) i pojawil sie pewien objaw ktory jest bardzo denerwujacy. po odpaleniu samochodu wszystko gra dopuki nie rusze, jak rusze to samochod przyspiesza ale po jakis 2 sekundach nastepuje swego rodzaju "dol" (nie wazne czy na 1 czy juz jestem na 2 jezeli zdaze zmienic bieg) samochod przestaje przyspieszac nawet jak trzymam do dechy musze puscic gaz i znowu dodac i wtedy wszytko gra, sytuacje wystepuje tylko po odpaleniu samochodu i nawet jak czekam kilka minut po odpaleniu i rusze to zawsze takie cos wystepuje. Sytuacja jest o tyle niebezpieczna ze juz 2 razy bym sie wladowal pod kola nadjezdzajacego samochodu bo sie zdusil na wjezdzie na ulice. Czy ktos ma jakis pomysl co to moze byc musze jeszcze dodac ze od momentu zalozenia alarmu wydaje mi sie ze samochod wiecej pali bo na calym baku przy normalnym jezdzeniu w miescie czasem butowanie czasem spokojnie przejezdzam tylko 700 km a czytalem ze niektorzy robia nawet 900 km. dodam ze posiadam funkcje turbo timera i dziala poprawnie chociaz czytalem na forum ze sie kloci z immobilizerem ale to moze w tym tkwi jakis problem bylem z samochodem tam gdzie zakladalem alarm sprawdzili i powiedzieli ze wszystko jest z alarmem ok i nic na to nie moga poradzic. u znajomego znajomego bylem i mowil ze to moze byc cos z hamulcem jakims czujnikiem czy cos takiego nie wiem dokladnie bo sam pewnie dokladnie nie wiedzial. za wszystkie uwagi i pomoc dziekuje