Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Czy odciecie zasilania w Pompie Paliwa nie zaszkodzi ?

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Czy odciecie zasilania w Pompie Paliwa nie zaszkodzi ?

Postprzez borut » 13 sierpnia 2007, 19:05

Witam, czy nagłe (podczas jazdy) lub tez przed odpaleniem odciecie napiecia (na dłuższy czas) od pompy paliwa ( rys, element nr 11) nie zaszkodzi silnikowi czy poprostu zgaśnie silnik lub nie odpali ? Nie bede tutaj opisywał w jakich sytuacjach nie bedzie napiecia na pompie bo mozna sie domyslic....

Obrazek

I jeszcze jedno pytanie, jaki prad max potrzebuje pompa do poprawnej p[racy ? (mniejwiecej...)
borut

Reklama

Re: Czy odciecie zasilania w Pompie Paliwa nie zaszkodzi ?

Postprzez leoTDI » 13 sierpnia 2007, 19:47

borut napisał(a):Witam, czy nagłe (podczas jazdy) lub tez przed odpaleniem odciecie napiecia (na dłuższy czas) od pompy paliwa ( rys, element nr 11) nie zaszkodzi silnikowi czy poprostu zgaśnie silnik lub nie odpali ? Nie bede tutaj opisywał w jakich sytuacjach nie bedzie napiecia na pompie bo mozna sie domyslic....

Obrazek

I jeszcze jedno pytanie, jaki prad max potrzebuje pompa do poprawnej p[racy ? (mniejwiecej...)

... w zasadzie to o co Ci chodzi :o

Czytałem wątek 3-razy i nie potrafię go do końca zrozumieć :no:

... i te domysły na dodatek :no:

Po prostu fura nagle stanie a Ty musisz mieć kupę krzepy, aby móc hamować i kręcić kierowniczką :peace:

O silnik się nie bój.
leoTDI
+++ ASV/Ali&MG Motorsport ... i kaliny ni ma ;) Moc ciut 180kM
0.230/cust.FMIC/turbo ARL/pompa 11mm/MG-płuca/śruby ARP
wiosna ... jest JM/SACHS i > moment :) + hamulce cupra R
leoTDI
Sympatyk LeonClub

Region: śląskie
Auto: Bback ASV Sport
Silnik: ASV 1.9

Postprzez borut » 13 sierpnia 2007, 20:04

I o to mi chodzi.... Spodziewam sie ze auto stanie ale czy komp nie zwariuje lub cos.. czy poprostu auto bedzie sie zachowywalo jakby skonczylo sie paliwo ? Tak samo gdy ktos bedie odpalal auto z wylaczona pompa to czy po za tym ze auto nie odpali nie bedzie mialo zadnych skutków ubocznych.. awaria itp...
borut

Postprzez Streat » 13 sierpnia 2007, 20:42

borut, mi się wydaje że komputer będzie pluł błędami nie mogąc się skomunikować z pompą - będzie błąd pewnie że nie ma napięcia.
Leon ASV TS look powered by UNITRONIC ;-) Obrazek
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Postprzez vitek777 » 13 sierpnia 2007, 21:31

borut, wiem o co ci chodzi tez to mam zamiar zrobic :ok: albo i cos innego :PPP pozatym wywali błędy ale bedzie wsio ok :yes:
vitek777
Sport
Sport

Auto: S4 i Caddy-lak:)

Postprzez borut » 13 sierpnia 2007, 21:33

vitek777 napisał(a):borut, wiem o co ci chodzi tez to mam zamiar zrobic :ok: albo i cos innego :PPP pozatym wywali błędy ale bedzie wsio ok :yes:

Wywali bledy ale jak juz zaskoczy to chyba bedzie smigal jak powinien ? Na VAGu pozniej to wyskoczy ????
borut

Postprzez grzesdd » 13 sierpnia 2007, 21:42

ja tylko moge sie wypowiedziec ze mam juz cos takiego zalozone od prawie roku i zadnych problemow, nie zakładalem tego sam. Wydaje mi sie ze to najlepsze z najlepszych .... jesli sie domyslacie o co chodzi :P
grzesdd
Stella +
Stella +

Auto: LEON ASV/skradziony

Postprzez vitek777 » 13 sierpnia 2007, 21:51

borut napisał(a):Na VAGu pozniej to wyskoczy ?? ??

tak bedzie bład tylko nie wiem czy ci sie kontrolka bedzie swiecic ale chyba bedzie
a jak bedzie i nie masz vaga to odłacz akumulator na noc ;)
vitek777
Sport
Sport

Auto: S4 i Caddy-lak:)

Postprzez borut » 13 sierpnia 2007, 21:55

grzesdd napisał(a):ja tylko moge sie wypowiedziec ze mam juz cos takiego zalozone od prawie roku i zadnych problemow, nie zakładalem tego sam. Wydaje mi sie ze to najlepsze z najlepszych .... jesli sie domyslacie o co chodzi :P

A tak jak pisze vitek777 czy nie swieci sie zadna kontrolka z bledem ????
borut

Postprzez grzesdd » 13 sierpnia 2007, 22:04

zadna kontrolka sie nie swieci i na razie jest wszystko ok. Polecam www.elektroda.pl i uzycie szukajki a znajdziecie wszsytko ze szczegółami
grzesdd
Stella +
Stella +

Postprzez colin23 » 13 sierpnia 2007, 23:10

jak to nie tajemnica to walnijcie jakiś wykładzik co to za wynalzek robicie?
colin23
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi

Postprzez nixu » 14 sierpnia 2007, 02:21

borut, jezeli chcesz to zastosowac jako zabezpieczenie przed zlodziejami, to odpusc obejda to w ciagu max 20 sekund.
nixu
Sympatyk LeonClub

Auto: IX

Postprzez mm.max » 14 sierpnia 2007, 07:22

borut, pamietaj że pompa VP37 nie jest napędzana elektrycznie a jedynie sterowana i jeżeli będzie pracowała na sucho bez smarowania paliwem to kilka prób odpaleń na sucho i będziesz musiał rozglądać się za inną.
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....

Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: pomorskie
Auto: 5f ST
Silnik: DADA 1.5

Postprzez electron » 15 sierpnia 2007, 00:57

[quote="borut"]Witam, czy nagłe (podczas jazdy) lub tez przed odpaleniem odciecie napiecia (na dłuższy czas) od pompy paliwa ( rys, element nr 11) ...

po pierwsze to to nie jest pompa paliwa tylko pompa wtryskowa po drugie tam jest tylko i wylacznie elektrozawor wiec zerwac plactik z silnika i podac kablem na krotko prad z aku to max 20 sek i po aucie

lepiej zainwestowac w autoalarm i zastosowac inne odciecie
electron
Stella +
Stella +

Auto: leon ARL+

Postprzez grzesdd » 15 sierpnia 2007, 08:11

jakikolwiek alarm nie wazne za "ile" stanowi ok 30 sekund zabawy dla złodzieja, a w przypadku odcięcia trzeba otworzyć maske i pogrzebac, co nie jest naturalnym widokiem iż ktoś próbuje naprawiac samochód w godzianch nocnych. Alarm to jest zabezpieczenie czysto psychiczne ze "mam" i sie nie martwie zbytnio. Najlepszy sposób to wyciągnąc jakis przekażnik z silnika i zabrac go po prostu ze soba :)
grzesdd
Stella +
Stella +

Postprzez borut » 15 sierpnia 2007, 11:28

Dlatego planuje zrobic jakies odciecie... nikoniecznie pompy....

...a alarm swoją drogą... żeby troche powył jakby co...

PS Pompa wtryskowa a pompa paliwa... jak zwał tak zwał. .każdy wie o co chodzi... poprostu.. pompa wtryskowa paliwa :)
borut

Postprzez Streat » 15 sierpnia 2007, 11:46

grzesdd napisał(a):o nie jest naturalnym widokiem iż ktoś próbuje naprawiac samochód w godzianch nocnych

No jakby tylko kradli auta w nocy to może i tak - mi próbowali rano skroić, ostatnio też jedna forumowiczka się żaliła że podczas dnia, gdy była w pracy jej samochód zawinęli. Jednak jak złodziej ma kombinować i szukać obejścia gdzieś w komorze silnika to pewnie taki samochód oleje i poszuka czegoś innego... Najlepszym zabezpieczeniem jest porządne ubezpieczenie AC bo jak złodziej będzie chciał ukraść auto to i tak je ukradnie nie ma na nich siły niestety :killer:

Jak ktoś ma trochę więcej funduszy może pomyśleć o zestawie GPS i firmie monitorującej. W Warszawie znajomy ma taką zabawkę i już 2x odzyskali jego audi (teraz ma naklejki na szybach ze ma GPS i już z rok czasu nic się nie dzieje *odpukać*) - za pierwszym razem wyciągnęli złodzieja gdy jeszcze majstrował przy stacyjce za drugim gdy wyjeżdżał z osiedla - najgorsze jest to że potem im się stawia zarzut użycia auta bez zgody właściciela i się ich wypuszcza ;[
Leon ASV TS look powered by UNITRONIC ;-) Obrazek
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Postprzez borut » 15 sierpnia 2007, 11:58

Streat napisał(a):
grzesdd napisał(a):o nie jest naturalnym widokiem iż ktoś próbuje naprawiac samochód w godzianch nocnych

No jakby tylko kradli auta w nocy to może i tak - mi próbowali rano skroić, ostatnio też jedna forumowiczka się żaliła że podczas dnia, gdy była w pracy jej samochód zawinęli. Jednak jak złodziej ma kombinować i szukać obejścia gdzieś w komorze silnika to pewnie taki samochód oleje i poszuka czegoś innego... Najlepszym zabezpieczeniem jest porządne ubezpieczenie AC bo jak złodziej będzie chciał ukraść auto to i tak je ukradnie nie ma na nich siły niestety :killer:

Jak ktoś ma trochę więcej funduszy może pomyśleć o zestawie GPS i firmie monitorującej. W Warszawie znajomy ma taką zabawkę i już 2x odzyskali jego audi (teraz ma naklejki na szybach ze ma GPS i już z rok czasu nic się nie dzieje *odpukać*) - za pierwszym razem wyciągnęli złodzieja gdy jeszcze majstrował przy stacyjce za drugim gdy wyjeżdżał z osiedla - najgorsze jest to że potem im się stawia zarzut użycia auta bez zgody właściciela i się ich wypuszcza ;[

GPS i monitoring to dobry pomysł ale dosyć drogi.. ile może kosztowac taki bajer / 1500zl / centralka, do tego karta gsm, monitoring... a ubezpieczenie jest jak mówisz najlepszym zabezpieczeniem le pomomo posiadania AC żal tracić auto bo kupić kolejne sprawdzone graniczy z cudem (chyba, że z salonu... ale i takie bywają naprawiane u lakiernika :) )

A co sądzicie od DNA AUTO ?
borut

Postprzez Lucjan » 17 sierpnia 2007, 19:18

borut napisał(a):
Streat napisał(a):

GPS i monitoring to dobry pomysł ale dosyć drogi.. ile może kosztowac taki bajer / 1500zl / centralka, do tego karta gsm, monitoring... a ubezpieczenie jest jak mówisz najlepszym zabezpieczeniem le pomomo posiadania AC żal tracić auto bo kupić kolejne sprawdzone graniczy z cudem (chyba, że z salonu... ale i takie bywają naprawiane u lakiernika :) )

A co sądzicie od DNA AUTO ?

Co do nowych aut to sie zgodzę.
Pracowałem w jednej z firm samochodwych i jak chłopaki w Poznaniu przesadzili z wierceniem mocowań na kratkę to szły do lakiernika i wracały później jak nowe :)

Co do złodziei to będąc z kolega na browarku widziałem jak kradną w biały dzień Skodę SuperB. Żebyście to widzieli :o jeden podbiegł do drzwi i chwila i otwarte maskę otworzył a zaraz było kolejnych dwóch i jeden rwał plastyki przy silniku a drugi wypinał koma i podpinał swój ten, co był w środku już miał laptopa podpiętego i czekał na sygnał. Cała operacja może trwała 1 min. i samochodu nie było tylko plastiki
A co jest w tym śmieszne to ludzie chodzili obok i nic a my nawet nie zdążyliśmy zadzwonić po Policje gdyż samochodu juz nie było :papa: Co do GPS to słyszałem ze fajna spr. lecz jak samochód kradną na zamówienie to i GPS nie pomorze gdyż na to tez juz mają sposoby.
Kolega pracuje w firmie, która wypożycza auta i właśnie im zginął mesio z GIPSEM widzieli jak dojeżdża do granicy Ukraińskiej i w pewnym momencie sygnał znikł, co wy na to???????

Ponadto widziałem parę samochodów po próbach kradzieży w poprzedniej firmie. I stwierdzam, że złodziej, który kradnie dany model wie więcej niż my zwykli ludzie. U nas były montowane najnowsze zabezpieczenia, które wychodziły w Niemczech i dopiero, co było słychać u nas w Polsce a i tak samochody ginęły w Polsce z tak dobrymi zabezpieczeniami. Na złodzieja nie ma rady prócz dobrego AC
Lucjan
Sport
Sport

Auto: Seat

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel