Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Nic z tego nie rozumiem co napisałes.M@riusz napisał(a):Mam nadzieje ze jasno opisalem.
Sorry ale po takim opisie to naprawde nie da się niczego wywnioskowac bo kazdy czuje i słyszy inaczej - podjedz do Rob555 bo tak to jak wróżenie z fusów.M@riusz napisał(a):Czyli takiego czegos raczej nie powino byc, i powiem dzieje sie to tylko rano, pozniej jak odpalam samochod jest wszystko ok.
Glos ma charkater ciagly, takie moze lekkie szurniecie jak by gdzies sie cisnienie sie zebralo, i w sumie silnik ma jakby wiekszy opór jest glosniejszy i szybko powraca do normalnej pracy.
M@riusz napisał(a):Otoz gdy rano odpalam autko slysze, jak na samym poczatku zaraz po uruchomieniu pracuje glosno, w sumie normalny glos, ale od razu cichnie w ciagu kilku sekund, oczywiscie nie tak, jak sie rozgrzeje, nadal klekocze.
ale pracuje glosno silnik a nie alternator tak?bo alternatora nie slychac i roznicy miedzy dieslem a benzyna to chyba nie ma bo u mnie to jest w 1.8tdave napisał(a): silnik zawsze tylko i wylacznie rano po odpaleniu szumial przez 2-3 sekundy i potem cisza. powodem tego byla rolka alternatora.
a skad mam wiedziec?? nie mam zwyczaju spania w alternatorze, cos chuczy i jest to spowodowane kolem alternatoragrzesiekkk napisał(a):ale pracuje glosno silnik a nie alternator tak?bo alternatora nie slychac i roznicy miedzy dieslem a benzyna to chyba nie ma bo u mnie to jest w 1.8t
nie mam pojecia, moj jest zimny tylko ranogrzesiekkk napisał(a):i jest to zawsze kiedy jest zimny silnik nie tylko rano
dave napisał(a): nie mam zwyczaju spania w alternatorze
przemo1 napisał(a):syczenie w okolicach alternatora na zimnym silniku
oo7 napisał(a):Jeśli chodzi o koło pasowe (sprzęgło) alternatora to jazda z uszkodzonym/zatartym kołem może doprowadzić do uszkodzenia napinacza paska wielorowkowego... wtedy koszty rosną - miałem tak u siebie - zatarte sprzęgło uszkodziło napinacz i naprawa była trochę bardziej kosztowna (nowy napinacz w aso 200-300), więc polecam uszkodzone koło wymienić od razu.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości