Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
endrju napisał(a):Najpierw za prawym nadkolem jes IC, nastepnie jest on polaczony rurą z jakąś puszka ktora znajduje sie na wysokosci prawego przedniego kola zaraz za nadkolem. Co to jest za puszka???
endrju napisał(a):cala jego dolna czesc usyfiona byla w oleju, a dolna czesc przedniej czesci IC (kratka) usyfiona nagarem i olejem. Co to moze oznaczac?
bono napisał(a):Mozliwe , ze ten syf sie pojawil , bo masz dziurawa chlodnice powietrza.
bono napisał(a):W dolocie znajduje sie olej z odpowietrzenia skrzyni korbowej. Przedostaje sie on przez EGR ( sprawdz, czy jest czysty) na zewnatrz dalej do IC.
endrju napisał(a):A tak w ogóle to tam w zderzaku jest taka gumowo, plastikowa osłona doprowadzająca powietrze do IC i ta osłona właśnie mi sie połamała i teraz całkiem ja wywaliłem. Czy ta osłona wlotu powietrza jest bardzo potrzebna??
A druga rzecz, to czy moge benzyna myć IC po jego przedniej części?? Po tych blaszkach?? Póki co nie będę wyjmował IC, żeby nic nie spieprzyć, tylko narazie wszystko umyję i będę obserwował. Jak będzie sie dalej pocić to najwyżej wszystko wyciągnę.
endrju napisał(a):Ciekawe ile to w ASO kosztuje - pewnie sporo u tych zdzieraców
endrju napisał(a):Dostępu do kanału nie mam, więc raczej wjade gdzieś na wysoki krawężnik i będę działął.
endrju napisał(a):choc powiem szczerze, że pojęcia nie ma jak go zdjąć. Ehhh...
jaro4444 napisał(a):http://fallenangelxsi.pic...2843&cr=2&rfm=y
Marcin_TDI napisał(a):endrju, kazdy chce zrobic i sie nie narobic... ale kierownicy no poprostu nie ma szans wcisnac... a uwiez mi ze zdezak pierwszy raz jak zdejmowalem bez zadnego opisu czy zdjec wyciagnalem w 20min... takze powodzonka...
endrju napisał(a):Mam tylko jeden widok, przedstawiajacy nie wiadomo co. Przynajmniej ja nie wiem czego dotyczy.
endrju napisał(a):Napiszcie mi jeszcze proszę na co zwrócić uwagę jak już będę miał czyściutkiego IC w rękach
endrju napisał(a):No dobra. Skoro IC musi być szczelny, to skąd ten tłusty olejowy nagar na IC, co widać na zdjęciu kilka postów wyżej. To chyba jest jednoznaczne z tym, że w IC MUSI byc nieszczelność, bo na złączkach to raczej było czysto.
Marijusz napisał(a):Muszę zdemontować intercooler. Jakie kroki muszę przedsięwziąć przed zdjeciem IC? Chodzi mi tu o np czy muszę olej spuścić czy nie i jakie inne czynności mam wykonać. Dodam, że to 1.9 TDI 90KM ALH. Muszę go zdjąć bo jest w nim dziura. I teraz drugie pytanie czy jest sens łatać dziurę czy nie?
endrju napisał(a):A samochod jezdzi teraz duuuuzo lepiej. Niby szczegol, ale jakze istotny![]()
joshu napisał(a):Może ktoś ma na handel z obecnych?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości