Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
mechanik ze mnie zaden, ale mysle, ze nic Twojemu LEonowi nie jest. poprostu =>mam nadzieje że moje TDI nie pada
pzdrvitek777 napisał(a):moze to przegonienie dobrze wpłynęło na niego
menyou napisał(a):Witam, po ostrej jeżdzie na ZLOCIE LCT w Ułęży
markos01 napisał(a):vitek777 napisał/a:
moze to przegonienie dobrze wpłynęło na niego
pzdr
menyou napisał(a):pompe wody mam nówkę, dopiero wymieniłem rozżąd z pompą.
chcialem to potwierdzic, jak robilem swapa chlodnicy oleju do potem musialem dolac troche plynu chlodniczego. Rzeczywiscie silnik szybciej lapie temp. Poza tym pewnie ma wplyw na to zalanie silnika Motulem. Gdyz jak wiele osob zauwazylo na Motulu silnik szybciej sie nagrzewa. Jednak w wyzszych temp. Motul jest bardziej stabilny.jaro4444 napisał(a):A płyn to też wymieniłeś przy okazji?Jak taż to masz najprawdopodobniej wyższe stężenie koncentratu i przez to mniejsze ciepło własciwe płynu i szybciej się nagrzewa.
Sama fizyka
bono napisał(a):jak robilem swapa chlodnicy oleju do potem musialem dolac troche plynu chlodniczego. Rzeczywiscie silnik szybciej lapie temp.
leon2002 napisał(a):Nie dawno elektyk robił mi odcięcie zapłonu.
oczkolek napisał(a):leon2002 napisał/a:
Nie dawno elektyk robił mi odcięcie zapłonu.
Co Ci zrobił
leon2002 napisał(a):podobno jak silnik jest zimny to silnik dostaje inny skaład mieszanki-bogatszy
leon2002 napisał(a):czyli może mi więcej palić jeśli czujnik pokazuje niską temp ?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość