Witam szanownych grupowiczów
Od niedawna w rodzinie jest seat leon 1.9TDI 110km, jednak cos zdaje mi sie ze troche moze być nie tak, gdyż dość często dzieje sie tak że przy zmianie z 1 na 2 bieg silnik ma obroty okolo 1800 a zaczyna szarpać, jak sie troche odpości gazu to wszystko jest w normie. Jeszcze jedna rzecz mnie martwi, dieslami zrobilem moze z jakies niecale 2 tys km i wiem ze dymią, ale ten leon chyba troche za bardzo, na 2 biegu jak sie depnie(silnik oczywiście rozgrzany) to jest pokazna chmura czarnego dymu, ze w lusterku bez problemu to widać,, tak samo na luzie jak sie mocniej przegazuje, natomias przy wyższych biegach nie zauważylem nic w lusterku. Czytałem o zapieczonych kierowniczkach sprezaki, zaworze N(jakas liczba), oraz o Egr, bylem u mechanika ktory jest raczej od mechanicznych rzeczy ale na Vag wykazalo ze podaje troche za malo paliwa(mechanik powiedział mi ze tak jest komputer ustawiony).No wiec nie wiem, u kogo by szlo spradzić w okolicach Tarnowskich Gór lub Czestochowy czy wszystko jest z silnikiem oki. No i nie wiem jak ale na klapie jest Tdi, czerwone i na kodzie z rozdządu pisze ASV a pokrywa z silnika nie ma czerwonego I.
Dziekuję za przeczytanie troszke dlugiego tekstu, Pozdrawiam