Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
No nic na to nie poradzisz / głodni mocy tak majaszymono napisał(a):standardowe pytanie ile km
Bez jazdy próbnej z podłączonym kompem (który jest za duzy by go wozic w aucie - chodzi o VAS-aWojtekTDi napisał(a):a oni na diagnostyce nie wyczaja innego softa, np jak swoje kompy podlacza?
No jeden taki już był dlatego uprzedzamyWojtekTDi napisał(a):wiadomo przeciez ze bym im nie powiedzial. hehe jakby to smiesznie wygladalo: yo chlopaki mam fajnego nowego soft i co wy na to?
Standartowo 1650 zł dla klubowiczów jest znaczna zniżka.WojtekTDi napisał(a):a w uni ile by to kosztowalo?
Po przejechaniu 3000 km jedz na wymiane oliwy (poczytaj na forum na jakich oliwach smigają nasze klekoty i podejmij decyzje bo osobiscie nie polecam zalewanego Shela i chyba nie tylko ja - jak juz znajdziesz na forum odpowiedz jaki olej jest najlepszy to mamy przedstawiciela tej firmy na forum i kilka wyjasniajacych postów jego autorstwa dot. tego oleju). Softa proponuje zrobić w okolicach 5000 km i nie deptac auta na zimnym silniku dodatkowo po zatrzymaniu odczekac kilkanascie sekund i dopiero wyłączyć auto (jak poszukasz na forum tez dowiesz sie dlaczego tak jest)WojtekTDi napisał(a):aha no i ile to jest te pare kilometrow, bo w zasadzie z tym docieraniem to tez do konca nie wiem jak jest - gdzies 4000km? i wlasciwie jak wtedy jezdzic...bo noge to mam jak cegle;) tylko kolor bardziej jak pustak:P
To ci powiem, ze takie A4 1.8t 150KM dostaje baty hahah od 110 z dobrym softem - no teraz wiesz czego można sie spodziewaćWojtekTDi napisał(a):generalnie to moj pierwszy dieselek, ale jezdzilem tez a4 1.8t no i tu jest ta moc i to przyspieszenie wiec wiem czego mi moze brakowac...stad te pytanka:P
a zeby byc w klubie to co trzeba zrobic...oprocz tego ze sie zapisac...no i gdzie sie zapisac;)
Tonny S napisał(a):
BTW zapisać się można u Bartha lub u mnie (szczegóły na PW)
Wiocha jak sam skur ...........szymono napisał(a):ja mam tylko przelotowke wydech i skromnego boxa:( czyli taka lipa troche
WojtekTDi napisał(a):...slyszalem kiedys ze trzeba spokojnie jezdzic nie krecic bardzo, nie przyspieszac ostro, w trasie jezdzic spokojnie kolo 120km/h...tyczylo sie to co prawda silnika benzynowego...ale czy w przypadku diesla procz spokojnie na zimnym i dac ochlonac turbince (zreszta jak przez caly okres uzytkowania) nalezy szczegolnego robic?
dzieki i nie krzyczec jesli temat juz byl poruszany...bo serio nie moge nic znalezc:
Patee napisał(a):Ja bym tak nie mogl![]()
[/fade]
WojtekTDi napisał(a):jesli chodzilo o te spokojne jazdy to myslalem tylko o okresie poczatkowym czyli nieszczesnego dotarcia a potem to jasna sprawa ze juz sie jezdzi ostrzej i nie bawi tak:) rady wezme sobie do serca:) dzieki
WojtekTDi napisał(a):no to nasuwa sie pytanko czy nie ma oleju ktory jest szybciej rzadki?
WojtekTDi napisał(a):czyli te oleje co fabryka daje sa dobre na poczatku jazdy czyli szybciej smaruja ale w wiekszej temp sa do kitu?
co do nieszczesc...jezdizc szybko nie znaczy powodowac wypadki, ci co jezdza za wolno to wiekszy problem, tacy co sie zastanawiaja kilka minut czy zmienic pas czy nie itp itd...jedziesz zdecydowanie to nie ma problemu...tak mi sie wydaje i to mi moje doswiadczenie podpowiada...
Asgaard napisał(a):Jeszcze jedno słowo odnośnie obrotów, dobrze jest po chwili jazdy raz przekroczyć 2000rpm, bo dopiero wtedy szafa sprawdza ciśnienie oleju, jeśli pojedziemy cały czas nie przekraczając 2000rpm, a w tym momencie nie będzie ciśnienia oleju to nasza kochana szafa nam tego nie zasygnalizuje i remoncik gotowy. Tak przynajmniej słyszałem.
Asgaard napisał(a):Jeszcze jedno słowo odnośnie obrotów, dobrze jest po chwili jazdy raz przekroczyć 2000rpm, bo dopiero wtedy szafa sprawdza ciśnienie oleju, jeśli pojedziemy cały czas nie przekraczając 2000rpm, a w tym momencie nie będzie ciśnienia oleju to nasza kochana szafa nam tego nie zasygnalizuje i remoncik gotowy. Tak przynajmniej słyszałem.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 9 gości