Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Cupra 4 TDI 150 - kolory

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Cupra 4 TDI 150 - kolory

Postprzez mm.max » 29 listopada 2007, 12:54

Sułek, kolego zejdz na ziemię bo widać że bujasz w obłokach chyba że tak lubisz.

Po pierwsze w ASO nie przemaluje ci nikt samochodu ot tak dla własnego widzi mi się tym bardziej w ASO w zachodniej europie.
Widziałeś kiedyś naprawę blacharsko lakierniczą z ASO z Niemiec bądź Belgii ?? Chyba nie wtedy byś zwątplił w to co mówisz. Jakoś napraw w serwisach blacharsko lakierniczych w zachodnie europie jest na dużo niższym poziomie niż w PL, poza tym jakbyś zobaczył fakturę ASO z malowania to również byś sie zastanowił co mówisz gdyż przemalowanie samochodu klasu kompat (like Leon) w ASO osiągnełoby kwotę zbliżoną do wartości tego samochodu.
Z największym prawdopodobieństwem trzeba przyjąć ze samochód miał przeszłość tylko pytanie brzmi jaką - wypadkową lub inną........ oby nie.

Pozatym prawdą niezaprzeczalną jest również fakt że w większości ASO pracują ludzie o przeciętnym poziomie wiedzy technicznej i są w większości przypadku wymieniaczami niż prawdziwymi specjalistami, a bez urządzeń i oprogramowania pokazującego krok po kroku co mają robić byliby śpeli i głusi - a i tak popełniają błędy.

A tak dla przestrzeżenia innych chciałbym poinformowąć ze sprawdzeni samochodu na policji nie gwarantuje jego 100% legalności.
Polski (fatalny) system wymiany informacji o skradzionych samochodach wygląda tak ze jak idziesz na policję z dowodem rej. to mozesz sobie go sprawdzić czy nie jest W TYM MOMENCIE poszukiwany w województwie w którym zgłosiłeś się na policję.
Jeżeli natomiast samochód został skradziony za granicą, lub też został skradziony w drugim krańcu Polski - policja nie posiada informacji na ten temat.
Poza tym wizyta na policji nie gwarantuje ci tego czy nr samochodu są przebite czy dokumenty pochodzenia samochodu nie są podrabiane lub dopasowane pod konkretny samochód. Wtedy jedyną możliwością dużej pewności co do legalności samochodu jest sposób opisany przez nixa.

Jeżeli uznajesz ze to co pisze ni jak się ma do rzeczywistości i twojego samochodu igiełki to pragnę Cię poinformować że w/w informacje pochodza z wieloletniego doświadczenia mojego i wielu znanych mi ludzi, i niestety część tych przykrych rzeczy musiała zostać ujawniona w sposób najbardziej nie odpowiedni dla samych zainteresowanych.

P.S.
Przepraszam za otworzenie tamatu jednakze musiałem zająć głos w dyskusji szczególnie w aspekcie legalności samochodu na policji.
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....

Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: pomorskie
Auto: 5f ST
Silnik: DADA 1.5

Reklama

Re: Cupra 4 TDI 150 - kolory

Postprzez wzp » 29 listopada 2007, 15:43

Ogarnij sie człowieku i nie rób scen. Dostajesz na tym forum darmowa pomoc, więc korzystaj. Chłopaki tutaj wiedzą co piszą i jestem na to żywym dowodem. Szukałem swojego auta i byłem w szoku ze względu na zainteresowanie mną, jak i ze względu na wiedzę forumowiczów. Po prostu zajebiście się cieszę, że tutaj trafiłem bo na bank bym się naciął na jakiegoś grata. Wrzuciłem tutaj pewnie ze 30 linków i dostawałem odpowiedzi, zderzak od benzyny, zbiorniczek płynu od starego typu, brak czegos tam itp. jeden człowiek nawet pojechał obejrzeć samochód. Nie pamiętam nicka, ale auto było z Gliwic, a ja jestem z wawy. Koleś przez tel twierdził, że auto bezwypadkowe i w ogóle cud natury, wodotryski, okazało się, że to grat. Następnie zadzwoniłem do ciecia bo inaczej nazwać nie mogę buraka i wymieniłem mu to co napisali chłopaki na forum. Finalnie koleś stwierdził, że on sprzeda ten samochód bez sprawdzania w ASO itp. Nie grzej się bo ja po dwóch godzinach dostrzegłem, że kupić Leona godnego uwagi to nie lada wyczyn. Dałem tu kiedyś ogłoszenie zaznaczając, że danych kolorów nie chcę haha. Chciałem Czarny, albo srebrny, później sam się z siebie śmiałem bo tych samochodów po prostu nie ma, znaczy są, ale graty, ale jeśli wierzysz w ogłoszenia to gratulacje :ok: Na Twoim miejscu po pierwsze podziękowałbym za pomoc, po drugie dołożył wszelkich starań, aby auto prześwietlić. Naprawdę nikomu nie życzę źle i mam nadzieję, że te przypuszczenia są błędne i dziwię się Tobie, że strzeliłeś focha jak jakaś rozwydrzona nastolatka. Przeczytałem cały ten temat i stwierdzam, że ludzie na tym forum są bardziej zainteresowani Twoim samochodem, niż Ty sam. Mało udzielam się na forum, ale je czytam i są tu informacje z życia wzięte, a nie jakieś sranie mechaników, którzy chcą Cię skosić na kasę. Przypominasz mi człowieka, który jedzie do Tesco po komputer i wierzy w to co mu sprzedawca infor-niby-matyk powie. W efekcie wciśnie Ci to co nie zeszło. Co do sprawdzenia Twojego na policji to weś nie osłabiaj, jak oni nawet nie mogą sprawdzić, czy jesteś karany. Możesz mieć milion osiemset wyroków i jak wrzuca na bęben to gówno wyjdzie, więc swój argument możesz wsadzić między bajki.

pzdr
wzp
Stella +
Stella +

Auto: Leon TDI 110+

Poprzednia strona

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel