Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
gumy stabilizatora, łaczniki, tuleje wahacza, przekładnia kierownicza, końcowki drążków kierowniczych, łozyska górne amortyzatorów lub same amortyzatory - tyle z przodu le raczej do dokładnego zdiagnozowania.mynior napisał(a):1. Stukanie z przodu
gdzie jest cos takiegobodzio_psi napisał(a):tylna pionowa tuleja
bodzio_psi napisał(a):wachacza
bodzio_psi napisał(a):gurnej
bodzio_psi napisał(a):morze
bodzio_psi napisał(a):a klocki jakieś tańsze, morze szybciej się zetrą ale przynajmniej nie będą piszcaeć
mynior napisał(a):Zapytam odrazu jeszcze zeby nie zakladac nowego watku.
1. Jakie tarcze i klocki polecacie do 1.6 16v bo niedlugo bede musial wymienic wszystko? Niezbyt drogie i zeby nie piszczaly klocki.
2. Jezdze teraz na oleju 10w40 chyba mobil. Jak zaleje full syntetykiem to beda jakies problemy? Przebieg z tego co jest na wyswietlaczu 145 kkm, po samochodzie nie widac zeby mial duzo wiecej ale nigdy nie wiadomo...
Gdzie najlepiej kupic hurtem wszystkie czesci w dobrej cenie.
Olej, filtry, rozrzad, tarcze+klocki no i oczywiscie to co bedzie potrzebne zeby te stuki w zawieszeniu zlikwidowac.
2. Podczas tych mrozow zaczelo mi stukac z tylu samochodu. Tego to nie wiem co jest bo jeszcze nie bylem nigdzie z tym. Sprawdzilem jedynie czy to nie klapa ani kanapa. Wydaje mi sie ze odglosy gdzies dochodza z zawieszenia. Na naszych dziurawych drogach to stuka caly czas niezaleznie od predkosci.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości