Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
sicor napisał(a):Widzialem raz gdzies w poblizu Gliwic seledynowa Tigre na xenonkach i lampy dawały niesamowita barwe i jednoczesnie moc swiatla na droge...
sicor napisał(a):Chodzi o zestaw ktory bede mogl sobie bez problemow zalozyc sam w garazu i bedzie dobrze swiecil. Cena nie gra wiekszej roli jak juz kupic to zeby były poprostu dobre...
Qper3 napisał(a):czy i jak duza roznica bedzie miedzy xenonami wrzuconymi w zwykle ori lampy z Leona 1 a lampami z soczewka?? chodzi mi nie tyle o wyglad co o oswietlanie drogi??
z gory dziekuje za odpowiedz
Qper3 napisał(a):czy i jak duza roznica bedzie miedzy xenonami wrzuconymi w zwykle ori lampy z Leon
Qper3 napisał(a):leem, Gato generalnie chodzi mi o to czy jest sens przerabiac lampy ori lub kupowac te z soczewka i zakladac xenon czy xenon do ori lampy i tez to fajnie swieci.
Dobry zarnik tzn jaki?? i plus minus jakie koszty?? jest tego mnostwo na allegro - co one sa warte?? pakowac sie w nie??
Qper3 napisał(a):leem, Gato generalnie chodzi mi o to czy jest sens przerabiac lampy ori lub kupowac te z soczewka i zakladac xenon czy xenon do ori lampy i tez to fajnie swieci.
Qper3 napisał(a):Dobry zarnik tzn jaki?? i plus minus jakie koszty?? jest tego mnostwo na allegro - co one sa warte?? pakowac sie w nie??
Qper3 napisał(a):leem jak bys mogl prosilbym Cie o wrzucenie fotki znocnej lub wieczornej pory jak swieca te twoje xenony i napisz mi co to masz za zarniki?? jaka firma i ile kelvinow.
leem napisał(a):Michał wiesz coś o tym
Qper3 napisał(a):czytalem juz ten temat i nie wiem w koncu nic
Spryski z pakietem zimowym mam wiec jeden problem z glowy. Bardziej chcialbym zapoznac sie z opinia kogos kto widzial na zywo xenony w zwyklej ori lampie i w przerobionej na soczewke badz takiej z soczewkami.
TOMMI napisał(a):leem polecasz ten zestaw i tego sprzedającego?
TOMMI napisał(a):powiedzcie mi czy montujac taki zestaw musze zrobic jakis otwor w zaslepce lampy
(tej tylnej plastikowej) czy macie jakis innym patent na puszczenie kabli? ?
TOMMI napisał(a):a jesli juz dziura to jak to u siebie zabezpieczyliscie zeby nie parowalo i nic sie tam zlego nie dzialo (jakies przelotki gumowe czy cos w tym stylu)?
TOMMI napisał(a):stało siemam od dzisiaj xenon
![]()
[ Dodano: Wto 15 Sty, 2008 ]
moje obserwacje po zamontowaniu xenonu i dylematy:
Dzwoniłem do tego kolesia od ktorego to kupiłem i on twierdzi ze bardzo ciezko jest ustawic zarnik i jego ogniskowa pod H7 z R oczywiscie powiedzial ze zrobi dla mnie drugi taki zarnik ale namawia mnie zebym załozyl zarniki S bo wtedy nie bedzie zadnego problemu z ustawieniem. Twierdzi ze nie ma znaczenia czy sa S czy R w kwesti oslepiana, mowi ze wystarczy dobrze ustawic. Nie chce oslepiac ludzi i dlatego zdecydowalem sie na R
[ Dodano: Wto 15 Sty, 2008 ]
leem a jakie Ty wziałeś żarniki od tego kolesia? Jak Ci świeci, miałeś jakieś problemy?
glogow napisał(a):czy jest sens i mozliwosc wlozenia zestawu HID w halogeny? Moje bardzo slabo swieca i tak wlasnie zastanawiam sie nad hidami w halogenach
rossi napisał(a):możliwość i lans jest....ale czy sens
rossi napisał(a):glogow napisał(a):czy jest sens i mozliwosc wlozenia zestawu HID w halogeny? Moje bardzo slabo swieca i tak wlasnie zastanawiam sie nad hidami w halogenach
możliwość i lans jest....ale czy sens
Marcin_TDI napisał(a):glogow, a ile w ciagu roku masz mgle ? jak masz xenon w mijania to halogeny Ci nie potrzebne zupelnie...
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości