kanti wyluzuj stary i bez podjazdów PW. Chcąc niechcąc to jednak musisz przyjąć uwagi kolegi
Streat za słuszne, bo jak zresztą słusznie zauważył twój "diagnosta" po prostu chciał cię zbyć i wyciągnąć kasę. Jakby naprawdę był rzetelny to by ci wyjaśnił co masz za błąd i co go powoduje. Ja powiem tylko tyle odpowiadając ponownie na twoje pytanie
kanti napisał(a):o to tak naprawdę znaczy błąd immobilizera. Co może być przyczyną takiego właśnie błędu
, że chciałem cię naprowadzić, że taki
błąd immobilizera jakby u ciebie wystąpił to nie odpaliłbyś samochodu, gdyż auto by Ci zgasło po jednej do trzech sekund. Może to wyniknąć np. z uszkodzenia transpondera w kluczyku, cewki w stacyjce,wiązki , sterownika itp. Błąd IMMO łatwo jest też zauważyć na budzikach, miga wtedy pomarańczowa kontrolka kluczyka. Jeżeli zaś się pali światłem ciągłym to ktoś dobierał się kompem do twojego auta i chciał programować kluczyki, ale coś nie umiejętnie zrobił i procedura kodowania nie przebiegła do końca.
Więc oddaj auto komuś kto się na tym zna i posłuchaj ludzi z trochę większym doświadczeniem, którzy chcą ci pomóc i przestrzec przed naciągaczami.
P.S. Jeszcze mi sie przypomniało

Do mojego znajomego podjechał koleś, podłączył VAG-a i wyskoczył błąd IMMO. Za cholerę tego błędu nie dało się wykasować. Dodam, że auto paliło bez problemu. Potem okazało, się że parę dni wcześniej ktoś się kolesiowi dobierał do auto i deaktywował IMMO

Auto nie zginęło bo ktoś wystraszył złodziei EOT