Niestety ale znow z przedniego zawieszenia wydobywa sie straszne "wycie" na kazdej nierownosci. Moze nie tyle "wycie" co skrzypienie

Dzieki za ew. odp ... aha zawieszenie model Sport/Top Sport.
PZDR
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tonny S napisał(a):Tył czy przód![]()
cupra 2 napisał(a): A stukają ci koła jak najedziesz na dziurę lub jedziesz po nienajlepszej drodze? (taki przykry dźwięk). W ASO po 60 tys proponują wymianę gum na stabilizatorze. W benzynie musiałem wymienić po 60, ale w ropniaku dopiero teraz po 75 tys. km.
oczkolek napisał(a):Prawdopodobnie chodzi o tuleje lub gumy (raczej upierałbym się przy gumach) stabilizatora. VW wymyślił coś nowego w tym zakresie czyli wyłożył je (gumy) teflonem. Ma to zabobiec szybszemu zużywaniu się tulei i gum, ale okazało się, że powoduje to owe skrzypienie przy przejeżdżaniu przez nierówności ewentualnie na łukach, gdy auto jest pochylone na jedną ze stron.
W serwisach obecnie wymieniają gumy na nowe (bez teflonu), na gwarancji robia to bez żadnego szemrania. Widocznie mają takie zalecenia.
stephan napisał(a):Buczer: Miałem to samo - pomogła wymiana tuleji stabilizatora (13pln/szt w sklepie + robocizna)....
stephan napisał(a):cupra 2: Niestety, zamiennik...
Po przejechaniu 800km znowu zaczęło skrzypieć - przez ten czas była ciszaaaa......
Buczer napisał(a):Wielkie dzieki Wam chlopaki. Prawdopodobnie to wlasnie to. Wyczytalem na forum Skody, ze Octavii wystepowalo takie same zjawisko i wlasnie gumy byly tego przyczyna. Jest jakas mozliwosc wymiany za darmoche? Eeee chyba niestety nie
Kurcze...mam rade dla samego siebie. Najpierw przeczytaj wszystkie odp. pozniej pisz posta
Pozdro i dzieki!
[ Dodano: Sro 02 Cze, 2004 ]
Jeszcze tylko jedno pytanko (sorrki, ze tak zamotalem tego posta dzisiaj) ... ktos sie orietnuje ile powinien wynonisc koszt takiej wymiany w ASO?
Ogólnie polecam - seat w Żyrardowie jest ok.
Tonny S napisał(a):3 miesiące i 1 tys km![]()
![]()
przeciez tam jest pajeczyna w turbo
stachurski1 napisał(a):Popraw mocowanie obudowy silnika to pomaga miałem to samo ,przeszło pozdrawiam
W końcu trafiłem do ASO i otrzymałem diagnozę: środkowy wieszak tłumika
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości