Pozdrawiam.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Jak kazde auto z grupy VAG daje wrażenia z jazdy lepsze niż na papierku.Dara napisał(a):czy auto jeździ fajnie czy jest tylko mocne na papierze
Z niezawodnością Seata jest tak jak z każda inna marką niż na F czyli OK/Wystarczająco jak za tą cene, niczym szczególnym nie odbiega od Corolli, jak wiadomo są jakieś tam ale ale dotyczy to pierdółek.Dara napisał(a):mam dylemat czy nie kupić nowej corolli bo niewiem jak jest z niezawodnością seata, poprostu nigdy nie miałem pojazdu tej marki, zawsze corolle, z tego co czytałem to parujące reflektory i plastiki to zmora leona II, ale czy są jakieś poważniejsze usterki jakieś wycieki,

Dokładnie tak było.Qper3 napisał(a): Bylo swego czasu o tym glosno, ze naprawiali oni samochod ale nie odnotowywali oni usterek by nie zanizac notowan marki... AutoSwiat sie chybana ten temat nawet rozpisywal

Dara napisał(a):Poczytałem ale w sumie nic ciekawego tam nie piszą
Dara napisał(a):bo ma 160KM
Dara napisał(a):a tak na serio to diesla nie chce bo poprostu mi się nie opłaca
Dara napisał(a):Tdi miałem okazje testować i nie przypadł mi do gustu, niestety.

Dara napisał(a):nie mówie że Tdi jest słabe ale poprostu nie pasuje do mojej wizji.
A co powiesz na dopłate 8 tysi i 200 KM w wersji FR, jak będziesz chciał doposarzyć tego TSi w sportowe gadzety do Stylansa to cena wyjdzie podobna.
- i to tez jest argument za dieslem .Dara napisał(a):to 85% miasto w roku a tylko 15% to trasa
- a czy napewno konie daja mocDara napisał(a):bo ma 160KM

By podlaczyc np. IpodaDara napisał(a):Ps. Koledzy, co to jest wejście Aux-in w zestawie audio, wejście na słuchawki czy co, po co to???

Dara napisał(a):He kurcze, jeszce takiego bajeru nigdy nie miałem w aucie, musze się do czegoś przyznaćdecyzja podjęta, wybieram leona 1.8TSI Stylance, pozostaje jeszcze tylko kwestia koloru, musze przemyśleć czy dopłacać do metalica, czy może ten candy white bo nawet fajnie wygląda, żółty jednak za krzykliwy, czas oczekiwania ok 3 miesiące.
Więc musze pomachać mojej ukochanej marce czyli Toyociewspaniałe auta ale niestety w obecnej generacji corolla mi nie bardzo się podoba i prowadzi się mniej pewnie niż moja stara E12 i jest bardziej mułowata.
Pozdrawiam.
PS. Nie moge się doczekać kiedy autko wpadnie w moje ręce, ps. mam jeszce pytanko co do eksplaatacji silnika benzynowego z turbo, to bedzie moje pierwsze auto z turbo jakie kiedy kolwiek miałem i prosze o rade jak sie zachowywac na zimnym silniku, jak po dynamicznej jeździe, czy wymienić olej po 3.000km w silniku, czy do silnika turbo podchodzą inne oleje, czy może turbo w tym silniku jest chłodzone cieczą??? Bo nie wiem, a w seacie też nie wiele się znaja bo to nowa jednostka, więc wszelkie rady mile widziane.
Pozdrawiam.

gdzie jest jakis mod olus napisał(a):adam_red, z ta wymiana oleju co 15 tys to troche mnie zaskoczyles :/ myslalem ze jakos rzadziej w sensie razem z normalnym przegladem.

Powrót do Leon 2 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości