Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Barth napisał(a):cupra 2, kupuj odrazu od 130 PD to juz nigdy nie bedziesz mial problemow![]()
Napisz do Exa on ma zawsze cos dobrego w dobrej cenie
da3 napisał(a):Barth napisał(a):cupra 2, kupuj odrazu od 130 PD to juz nigdy nie bedziesz mial problemow![]()
nigdy nie mow nigdy wiem to z doswiadczenia
Barth napisał(a):da3 napisał(a):Barth napisał(a):cupra 2, kupuj odrazu od 130 PD to juz nigdy nie bedziesz mial problemow![]()
nigdy nie mow nigdy wiem to z doswiadczenia
da3 napewno jest mocniejsza niz 100 , jesli ktos nie bedzie robic programu lubo zostawi program taki jak mial dla turbawki 110 to wytrzyma duzo wiecej
Tonny S napisał(a):cupra 2, ale jaką 130 PD czy 110 VP
Aligator napisał(a):A co do turbinki to dużo przepłaciłeś, u mnie leży w firmie klika 130stek.
Tonny S napisał(a):cupra 2, ciesz się zę nowa też sie nie wysypała tak jak Aligator, napisał miałes wielkie szczęście.
W tym wypadku kierownik nie skumał o co biega.da3 napisał(a):a ja sie z wami nie zgodze nie zawsze musi pociagnac olej jezeli kierownik sie szybko skuma i wylaczy szybko silnik
Tonny S napisał(a):W tym wypadku kierownik nie skumał o co biega.da3 napisał(a):a ja sie z wami nie zgodze nie zawsze musi pociagnac olej jezeli kierownik sie szybko skuma i wylaczy szybko silnik
da3 napisał(a):Tonny S napisał(a):W tym wypadku kierownik nie skumał o co biega.da3 napisał(a):a ja sie z wami nie zgodze nie zawsze musi pociagnac olej jezeli kierownik sie szybko skuma i wylaczy szybko silnik
za pierwszym razem zawsze jest szok i pytanie czy to turbina a moze mi sie zdaje? przejade jeszcze kawalek moze mi sie tylko zdaje![]()
![]()
a potem juz przychodzi dpswiadczenie i nie popelnia sie takich bledow
Tonny S napisał(a):cupra 2bym jeszcze czapke zdjąl i zobaczył co się w srodku znajduje co by zaraz jakieś szpilki sie nie posypały nie mówiąc o tłokach.
Widzisz jak wirnik jest wyłechtany- pomyśl gdzie mogły te opiłki polecieć.
cupra 2 napisał(a):A czy soft trzeba zmienić? Czy pozostaje bez zmian.
Samuraj Jack napisał(a):Zastanawiam się jednak, czy nie można by założyć tej całej turbiny od 150 do mojego 110? Ktoś mi mówił, że to kwestaia zaczepów, trochę przejściówek no i że bezwzględnie potrzebny będzie intercooler...
Samuraj Jack napisał(a):U mnie w Leonie 1.9TDi 110, zardzewiał zawór przy turbinie (nie było mocy). W ASO chcieli mi wymienić całą turbinkę, bandyci. Kumpel miał od 150, więc podmieniłem uszkodzony element i działa. Koszt: w ASO chcieli 4000 za nową lub 1800 za regenerację, a ja odkupiłem za 1000 a wymiana kosztowała 100. Zarobiłem 700
Zastanawiam się jednak, czy nie można by założyć tej całej turbiny od 150 do mojego 110? Ktoś mi mówił, że to kwestaia zaczepów, trochę przejściówek no i że bezwzględnie potrzebny będzie intercooler...
barth napisał(a):ub zalatwic wąż od 150
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 7 gości