Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
gadula007 napisał(a):Mój Toldek też głośno chodzi tylko przy deptaniu. Przy jeździe ze stałą prędkością hałas znika. Podobny problem miałem kiedyś w oplu astra. Tam jednak aż dudniło w pewnym zakresie obotów. W Toldku po tym poście też stawiam na złącze elastyczne. Trza je wymienić, ale brak czasu.
radzio napisał(a):ZA REGULAMIN DZIĘKÓWA :![]()
![]()
![]()
![]()
leonik_PM napisał(a):Obroty jałowe przy zimnym dochodza do 1100,, przy rozgrzanym spadają do 600/700, co chyba nie jest normalne...
malyart napisał(a):To są właśnie normalne obroty w tym silniku
oczkolek napisał(a):Darek_SPIRIT, było na forum. Podane są nawet koszty naprawy. Tak jak pisze Marcin jest to łącznik elestyczny tzw. portki. Poszukaj pod tymi hasłami.
Napiszę tylko tak naprawa tego w serwisie to około 3000 zł (trzy tysiące). Część ta występuje tylko z kawałkiem rury i katalizatorem.
Darek_SPIRIT napisał(a):wzmocnionej po 37 zł w rozmiarze "fi"50 i długość 200mm.
leszek*200 napisał(a):oczkolek to zależy od speca ja widziałem jak gość w ibizie migomatem odłączył akumulatot i spawał bez wyjmowania rury ale tam nie było kompa a migomatem można spawać w każdej pozycji
Darek_SPIRIT napisał(a):Witam ponownie i dziękuję za wszelkie informacje. Jestem umówiony w seatem na wymianę łącznika z firmy Bosal za mniej niż zaśpiewał mi prywaciarz. W serwisie 170zł a prywaciarz 200zł i to jakiś no name.
Pozdrawiam
Darek
siepan napisał(a):witam Panowie
Mam chyba problem z tym łacznikiem elastycznym. Dzxi auto mi wariowalo po odpaleniu. Widzialem ze zaczyna nieco glosniej chodzic ale dzis nagle po odpaleniu silnika obroty zwariowaly i silnikiem zaczelo trzesc. Zgasilem silnik i odpalilem ponownie - obroty uspokoily sie ale zapalila sie lampka silnika na kokpicie. Czy jest mozliwe ze sonda lambda zlapala powietrze przez nieszczelny łacznik i stad ta swiecaca lamka silnika?? Musze wymienic ten łacznik ale nie mam pojecia jakiej dlugosci i srednicy jest ten łacznik - seat toledo 1,6 16V z kwietnia 2001r. model silnika AUS. Byc moze ktos juz wymieniał w takim modelu ten łacznik i poda mi dokladne wymiary gdyz nie mam jak podejsc pod auto aby go zmierzyc. Nie wiem nawet gdzie mozna cos takiego kupic o odpowiedniej jakosci. I dlaczego to sie nazywa portki?? sprawdzalem na allegro pod haslem łącznik elastyczny i tam widze ze to jedna rura przelotowa a nie jak gdzies wyczytałem na forum dwie rury w jednej.
pozdrawiam
siepan
fryko86 napisał(a):Witam bylem ostatnio u mechanika wycinal mi kata i w miejsce kata wspawal rure . Przy tym modzie powiedzial mi ze mam dziurawą ruchoma zlaczke i spaliny mi uciekaja. Moze ktos sie orientuje jakie sa koszta naprawy i czy to powazna usterka? prosze o szybka odpowiedz
szukalem za pomoca szukajki ale nic nie znalazlem
I ciekawe co sie pierwsze urwie? Pozatym niezle bedzie wibrowal koncowy tlumikroosman napisał(a):rozcinasz jakąś rurkę, nakładasz w miejscu tej złączki - docinasz dwa paski blaszki zakładasz je na początku i na końcu dorobionej rurki, na kształt podkowy, wiercisz dziurke wiertarką skręcasz na sróbke i zapominasz.
turbognojek napisał(a):Mam pytanko czy dziurawa (nieszczelna) plecionka może mieć wpływ na mniejszą moc auta
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość