jakies sugestie, rady, pomysły?
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
sleeper napisał(a):gorzej jakby przybywało
dave napisał(a):czemu? zawsze by sie moglo troche wysysac i sprzedawac funkiel nowke oliwe na allegro
mistic1234 napisał(a):poprzednio przyjechał do mnie z "rajchu" na shellu i połykał coś koło 0,5 l na 1000 [+/- ze wskazaniem na plus] w tym mome... i właśnie to mnie dziwi pochłaniał niby tyle co powinien a teraz dużo mniej... nie jestem tym faktem zmartwiony ale zdzwiony bo diesle maja to do siebie że tego oleju trza często dolewać;)
dave napisał(a):wydaje mi sie ze motor nadaje sie do kapitalnego remontu
sleeper napisał(a): tymbardziej bym się cieszył że teraz tak nie jest
untaztood napisał(a):0.5L na 1000km to praktycznie nic... Mi przed remontem silnika w Golfie MKIII ubywało 1.0L na około 70 - 80km i to spokojnej jazdy.
zielo napisał(a):Hehh Ubytki oleju zawsze moga sie pojawic, ale nie w wartosciach rzedu 0,5l na 1000km
zielo napisał(a):Ale widze co niektorzy pisza bajki
sleeper napisał(a):norma VW dopuszcza znikanie 1l/1000km
zielo napisał(a): Lepiej posprawdzajcie sobie stan silnikow i znajdzcie przyczyne
sm00th napisał(a):untaztood napisał(a):0.5L na 1000km to praktycznie nic... Mi przed remontem silnika w Golfie MKIII ubywało 1.0L na około 70 - 80km i to spokojnej jazdy.
Czy ty czasami nie zjadles 0? 0.5L na 1000km to nic??
Przed ostatnia wyniana jak jezdzilem na Mobil1 5W50 przez ok 12tys km zjadlo mi jakies 0.3L, a teraz na motulu po 2tys km jest co do milimerta tyle co na poczatku.
Sorki za maly OT.
Pozdrawiam.
untaztood napisał(a):Oczywiście rzeczywisty przebieg to sądząc po zużyciu cylindrów to był jakieś 550tyś - 650tyś km.
mistic1234 napisał(a):untaztood napisał(a):Oczywiście rzeczywisty przebieg to sądząc po zużyciu cylindrów to był jakieś 550tyś - 650tyś km.
toś się wpakowałskad pomysł żeby takie autko w ogóle kupować?
pembuk napisał(a):Tylko, że kolega che zmienic olej na rzadszy co moim zdaniem nie jest zbyt dobrym pomyslem. Oczywiscie moze byc tak, ze nic sie nie stanie i wszelkie uszczelnienia nadal beda trzymaly. Ale w tej sprawie chyba lepiej nie eksperymentowac bo wymiana uszczelnien moze Cie drogo kosztowac. Poczekaj jeszcze na opinie innych
johnson napisał(a):texaco havoline to bdb olej
kameLEON napisał(a):Wasz Motul, to za pewne pełen syntetyk, a wiec olej zdecydowanie rzadszy...
bdbartek napisał(a):Silnik 1.9 TDI, 110km, oznaczenia nie znam jeszcze
bdbartek napisał(a):Co do oleju to wyczytałem na forum że raczej MOTUL 6100 SYNERGIE+ 10W40
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości