Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tonny S napisał(a):po tygodniu powinno sie samo ustabilizować
Kilka osob tak zrobilo i pomoglo - komp ma taka funkcje samodostrajania do warunkow pracy - tak czy siak warto sprobowac.mw1978 napisał(a):Tonny czy to na pewno sprawdzona wiadomosc ze autko "nauczy sie " po tygodniu obrotow??? Nie musze jechac do ASO zeby wgrali "prawidłowe"
mw1978 napisał(a):zeby wgrali "prawidłowe"
mw1978 napisał(a):No panowie własnie skonczylem myc ta przepustnice. Wymontowałem ja cało i spokojnie pedzelkiem oraz szmatka wyczysciłem ja do takiego stanu ze swieci sie jak "psu jajka"Zaraz jade w miasto to zobacze jak beda sie teraz zachowywaly te "obroty" Wieczorkim zdam relacje...
Pustelnik napisał(a):Gdyby to nie pomogło może być zawalony silniczek krokowy obok przepustnicy
KRISTOF napisał(a):Trzymaj dokladny opis http://klubseata.netfriend.org/modules. ... age&pid=71
mw1978 napisał(a):Zycze przyjemnego czyszczenia.
mschmidt napisał(a):Bo jak rozumiem to typowe objawy brudnej przepustnicy?
Andrzey napisał(a):Teraz jestem w maire zadowolony, że zwalczyłem skutek ale jeszcze nie daje mi spokoju co jest efektem tego ze przepustnica jest w takim stanie.
To nie wrozkaAndrzey napisał(a):Czy jeśli podłącze samochód pod komputer to pokaże mi źródło zabrudzania sie przepustnicy?
Jesli teraz jest wszystko OK to nie ma sensu taka operacja.Andrzey napisał(a):Czy wgranie jeszcze raz oryginalnego programu coś mi da?
oczkolek napisał(a):Andrzey, po wyczyszczeniu przepustnica powinna dać się zaadoptować VAG-iem.
Andrzey napisał(a):Teraz jestem w maire zadowolony, że zwalczyłem skutek ale jeszcze nie daje mi spokoju co jest efektem tego ze przepustnica jest w takim stanie. Czy jeśli podłącze samochód pod komputer to pokaże mi źródło zabrudzania sie przepustnicy? Czy wgranie jeszcze raz oryginalnego programu coś mi da?
Mój Leonik to 1.4 16V z 2000 (grudzień) (84 tyś km)
wojdap napisał(a):Po zdjęciu przepustnicy widać kolektor dolotowy,
tam to dopiero jest dużo nagaru.
Czy to też powinno byc wyczyszczone, czy nie ma różnicy?
grzechu83 napisał(a):STYRO A to nie jest zbyt pracochłonne, żeby po prostu wyjąć ją, sprawdzić i wyczyścić.
wojdap napisał(a):Po zdjęciu przepustnicy widać kolektor dolotowy,
tam to dopiero jest dużo nagaru.
Czy to też powinno byc wyczyszczone, czy nie ma różnicy?
Jeśli tak, to jak?
Widać tam także ujście takiej rurki, do czego ona służy?
pozdrawiam,
-wojdap
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości