Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Podnosnik szyby naprawa Lodz

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Podnosnik szyby naprawa Lodz

Postprzez misieq » 16 grudnia 2008, 21:00

Witam!

Gdzie w lodzi naprawia mi podnosnik szyby?

Pozdrawiam
Misieq
Pozdrawiam
Misieq
Stella
Stella

Region: łódzkie
Auto: Seat Leon 3
Silnik: CZEA 1.4

Reklama

Re: Podnosnik szyby naprawa Lodz

Postprzez mtz » 16 grudnia 2008, 21:11

u Jacka MenIB na ulicy nowy swiat zaklad Sztupecki (na przeciwko stadionu widzewa, po drugiej stronie pilsudzkiego, skrecasz za statoilem w prawo)
byl Leon TDI+ thx to: DynoSoft koks inside!
byla A3 SB 2.0T BWA SprintBlauPerle
jest firmowka i Gulf VII 1.4 CXSA MY14
mtz
Sympatyk LeonClub

Auto: Golf VII
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez Fliper84 » 20 stycznia 2009, 00:45

Odgrzewam kotleta bo mam również problem z szybką i również potrzebuje kogoś z Łodzi. Dziś na trasie miałem zajebistą przygode... szybe miałem zaprowaną to chciałem sobie osuszyć otwierając ją.. i coś trachnęło... ale zamknołem ją.... i z ciekawości czy znowu trachnie otworzyłem ponownie.... no i nie trachneło..... ale też już nie dało sie zamknąć :( ;( ... I jechałem jakieś 20km z otwartą szybą na max.. przy minus 4 stopniach na zewnątrz.. i dopiero jakiś miejscowy kaznodzieja w Tomaszowie (jedyny otwarty po 20) pomógł mi rozkręcić boczek i wyjąć cały mechanizm. (Linka wykręcona została z tego bębenka tam i wogóle pokręcone wszystko było). Rozbroił mi to wszystko... szybę podparł jakąś deseczką i tak zostało....

Stąd moje pytanie Misieq jak przeczytasz... czy dało rade z tym podnośnikiem tam na Nowym Świecie?? i jak tak to ile taka przyjemność kosztowała??

Mam też pytanie gdzie ewentualnie można taki podnośnik szyby kupić, silinczek ten który jest na zewnątrz chyba jest OK i ząbki na nim też wmiare ok... Ale taki w środku bębenek na którym była linka nie nadaje się do niczego. Dlatego pewnie ta częśc będzie potrzebna, a może i inne.... Gdzie w Łodzi takie części mógłbym dostać i gdzie ewentualnie złożyć to w jedną całość bo chyba sam rady niedam :((

[ Dodano: Wto 20 Sty, 2009 ]
zapomniałem dodać PLEASE HELP ME :(((
Załączniki
DSC00204.jpg
Fliper84
Signo
Signo

Auto: LEON 1.9 TDi

Postprzez mtz » 20 stycznia 2009, 09:21

Fliper84, tak jak pisalem juz misqowi, u Sztupeckiego zrobia Ci wszystko, ale musisz zadzwonic i sie ustawic, ale najlepiej personalnie do MenIB. -> telefon wysle Ci na PW. wiekszosc klubowiczy z lodzi tam serwisuje swoje auta i jakos nigdy nie mielismy z czym kolwiek problemu. zadzwon, pogadaj, umow sie na termin.
mtz
Sympatyk LeonClub

Postprzez Fliper84 » 20 stycznia 2009, 19:20

NO THX mtz... Podjechałem tam właśnie i bez dzwonienia... Widzę że wszyscy w Łodzi polecaja ten serwis, ale wsumie widać że mają fachowe podejście... Ostatnio ustawiałem tam wtryski i świecie wymieniałem bo coś cięzko palił na zimnym... a teraz niedość że szykuje mi się ta robota z całym podnośniekiem tej szyby to jeszcze wyszło że regeneracja turbo by się przydało... :( ... że też zawsze jak coś sie jednego sypnie to już sie sypie reszta :(
Fliper84
Signo
Signo

Auto: LEON 1.9 TDi

Postprzez kamil_n » 20 stycznia 2009, 19:30

Jeśli chodzi o serwis Seata to w Łodzi jest wymieniony "Sztupecki" na Nowym Świecie, no i "Krausyyk" na Hortensji. Te polecam Ci bez żadnych obaw. ASO na Inflanckiej omijaj szerokim łukiem, ewentualnie w sprawie ori części czasem warto się do nich zwrócić. Co do reszty to nie wiem.
Obrazek
kamil_n
FR
FR

Auto: Octavia
Silnik: CGGB 1.4

Postprzez mtz » 20 stycznia 2009, 19:36

Fliper84, glowa do gory, regeneracja turbo to jeszcze nie tragedia, ja mialem regenerowane i zyje :) tzn zapieczone zaluzje i zgnila gruche, ale robilem to w dynosofcie we wro.
mtz
Sympatyk LeonClub

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne