Mam taki objaw, że jak silnik jest zimny to jak jadę to mam wrażenie że silnik nierówno pracuje (a nawet delikatnie przerywa) czy ktoś miał coś podobnego jak jest cipły nie ma takich objawów. Czy ktoś z 1.8T czyścił już przepustnicę
Pawel sprawdz przepustnice gdyz najprawdopodobniej tu lezy problem.To naprawde nic trudnego i czasochlonnego.
Oczywiscie bez Vaga sie nie obejdzie bo po czyszczeniu musisz ja ponownie zaprogramowac.Pierwsze lepsze ASO zrobi to bez problemu.
ja czasami mam taki problem ze jezeli po odpaleniu zimnego silnika od razu chce ruszyc to auto szarpie i prycha, jak poczekam az wylaczy sie ssanie i dopiero wtedy rusze to wszystko jest OK, nie wiem czy Twoj problem polega na tym samym? ja w tej kwestii nic nie robilem, jutro jade do mechanika bo cosik mi stuka od czasu do czasu w zawieszeniu, te nasze drogi ...
U mnie też jest ten problem , póki nie odłączy sie ssanie to chodzi nierówno i chodzi jak chce , jak ssanie sie wyłączy jest ok , wcześniej miałem podobnie tyle że troche to inaczej szarpało wyczyściłem przepustnice i przeszło , czyżby znów przepustnica ? znajomy powiedział że mogą być to wtryski , jak myślićie ?