Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[TDI VP] Logi obciążeniowe, diagnostyka silnika - okolice Kr

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[TDI VP] Logi obciążeniowe, diagnostyka silnika - okolice Kr

Postprzez mobby777for » 19 lutego 2009, 14:55

Witam,
Może mi ktoś dać namiary na dobrego diagnostę z okolic Krakowa? Sprawa dotyczy Leona 90KM , silnik ALH 160k przebiegu. Zaraz po zakupie auta (3miesiące temu) zaczęły pojawiać się problemy z mocą - standardowy tryb serwisowy powyżej 2500obr/min, po restarcie chodzi ok aż do kolejnego przekroczenia wyższych obrotów. Odwiedzałem serwis Seata na południu kraju - podłączono VAG'a - wyszło przeładowanie turbo. Panowie najpierw wymienili czujnik ciśnienia pow. po czym stwierdzili ze wszystko jest już ok. Niestety problem nie ustąpił, "jakoś" sprawdzony został przepływomierz (podobno sprawny) - te zabiegi też nie pomogły. Kolejna diagnostyka, trzy godz grzebania pod maską i wreszcie przerażający werdykt: turbo do wymiany. Po konsultacjach panowie z serwisu stwierdzili ze to może tylko grucha. ( Za każdą wizytę płaciłem więc straciwszy trochę pieniędzy i nerwów jeżdżę dalej takim zamulonym autem. Po tych wszystkich diagnozach i kolejnych teoriach co do przyczyny niesprawności auta chciałbym je w końcu powierzyć w jakieś dobre ręce, które znają się na rzeczy i z dużym prawdopodobieństwem stwierdzą co jest nie tak i czy faktycznie turbo do wymiany/regeneracji. Dodam, że sam podmieniłem zaworek N75 na inny lecz sytuacja nie uległa zmianie. Pozdr.
mobby777for
Stella
Stella

Auto: Leon 1,9TDI ALH 90kM

Reklama

Re: [TDI VP] Logi obciążeniowe, diagnostyka silnika - okolice Kr

Postprzez lec » 19 lutego 2009, 21:43

V-Tech masz na miejscu....
100kucy/1L Club | www.SkodaClub.pl | www.Motohid.pl
lec
MotoHID.pl

Auto: O2 RS FL