Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

poduszki silnika

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

poduszki silnika

Postprzez siepan » 6 marca 2009, 08:39

Witam

Mam takie o to pytanie, jak sprawdzić lub stwierdzić ze poduszki silnika kwalifikuja sie do wymiany. Mam takie o to wrazenia. kiedy odpalam "zimne" auto to potrafi mi silnikiem szarpnąć ze słychac jakies takie stukniecie. Ponadto, jezdzac po naszych dziurawych drogach czasami słysze jakby stukanie z przodu - trudno dokladnie to zlokalizowac. przy ruszaniu prawie zawsze słysze takie cykniecie - podobnie przy przełaczaniu biegów i dodawaniu gazu - tu z kolei tak jakby cos ze skrzynia biegów. drzy mi dosc mocno drazek skrzyni biegów. Kiedy szarpie recznie silnikiem to niby nic nie stuka.

Moze ktos wie jak to sprawdzic i ewentualnie stwierdzic czy juz na nie pora.

Pozdrawiam
siepan
siepan
Stella +
Stella +

Region: dolnośląskie
Auto: leon
Silnik: BXE 1.9

Reklama

Re: poduszki silnika

Postprzez Marcin_TDI » 6 marca 2009, 08:56

odpal auto, wrzuć 1 bieg, zaciągnij ręczny i naciścij pedał hamulca. puszczaj energicznie sprzęgło tylko nie do końca, tak aby lekko szarpało silnikiem. druga osoba powinna stać i nasłuchiwać. Poduszka w skrajnym wychyleniu jeśli jest zużyta powinna być słyszalna. proponuje jezcze zawieszenie sprawdzić, wahacze szczególnie
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne