Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Damianek napisał(a):tak jest po programie, to jest pierwszy Leon DAVE'a... podobno wężyki od podciśnienia sprawdzali i są oki... a jeśli chodzi o dźwięki i samo zachowanie turbiny to jest wszystko oki jak już zacznie się kręcić to chodzi normalnie....
darek13 napisał(a):... wodę w oleju ...
darek13 napisał(a):czy można jeżdzić bez tuebo
kamil-leon napisał(a):Ale bez turbiny to nigdzie nie pojedziesz
kamil-leon napisał(a):bo przecierz istnieje komputer z mapami TDI
kamil-leon napisał(a):tryb awaryjny
darek13 napisał(a):Może zle określiłem pisząc BEZ TURBINY miałem na myśli jazdę na małych obrotach bez załaczenia turbiny - jeżeli dobrze rozumuje.
Sammael napisał(a):co to znaczy bez turbiny? w sensie z odpiętym podciśnieniem tak żeby turbo nic nie dmuchało? oczywiście, że pojedzie... może sobie tak jeździć ile będzie chciał... ale SDI+skrzynia TDI = nie ma jazdy i wyprzedzają Cie maluchy.
darek13 napisał(a):Po zdemontowaniu turbiny nie bylo jej można wogule przekręcić ( poruszyć wirnika )
darek13 napisał(a): mechanik przekręcił ją chyba kluczem nasadowym i turbinę ( taki wiatraczek ) już było można recznie kręcić
darek13 napisał(a):Przed poprzednim zatrzymaniem turbo miałem wodę w oleju ( wyciek z wymiennika ciepła oleju ) i mechanik stwierdził że to wina wody zmieszanej z olejem że turbina się zatrzymała.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość