przez muzg » 5 kwietnia 2009, 16:44
Witam. Koledzy mam kilka pytań myślę ze ktoś mi podsunie kilka pomysłów.Otóż mój leon ma dziwne objawy od kiedy temperatura wzrosła powyżej 5 stopni obiawy braku mocy powruciły . Chodzi o to ze przy niskich tem nic się nie dziej jak robi się ciepło auto dostaje nofauta i tu następna dziwna rzecz jak go odpale i osiągnie 90stopn to przez pierwsze 5, 7 km jest ok ciągnie na 3,4 biegu do 4000obr bez zadnych dolegliwosci ,po dluższej jeżdzie dostaje nofauta przy 3 ,3.3 obr a na 5 biegu nawet przy 2,5 tyś.W piatek bylem w warsztacie spraedzone przewody,wymieniony zawór n75,grucha działa ,sztango chodzi w pelnym zakresie a problem nadal wystepuje Mechanior powiedział ze musi to być turbo bo nic wiecej nie moze powodować przeladowania.Czy to jest mozliwe że na lekko rozgrzanym silniku nie ma problemu,a na dobrze rozgrzanym występuje,czy przeplywka nie ma na to wplywu[nie byla podmieniana]Jesli to turbo to czy czyścić czy regenerować ma juz luzy góra dół i wzdłóżne byla jusz raz zapieczona jak kupilem auto [teraz je zdzi głónie trasy i dostaje ognia wiec nie poeinny stanoc kierowniczki.I jeszcze jadno pytanko czy wgranie programu od 110 do mojej 90 jest możliwe przez gniazdo i czy bez dodatkowych operacji bedzie to działac poprawnie.Dzięki