Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
jarek23 napisał(a):co 3-4 dni musze dolac plynu bo ucieka przez nadmiar w zbiorniczku
jarek23 napisał(a):poziom oleju utrzymuje mi sie caly czas na jednym poziomie, czyli nie przybywa go
a widac ze on wycieka ze zbiorniczka, bo w okolicy zbiorniczka widze ze jest mokro i po smaku czuc ze to płyn
szmoła napisał(a):...pewnie i uszczelka, mechanik też mi mówił że prawdopodobnie uszczelka ale płynu na tyle mało ucieka że na razie nie kazał nic robić, nic nie interweniować... mam dalej śmigać...
ale... postanowiłem właśnie "nie trzymać poziomu płynu" więc nic nie dolewam ale kontroluje poziom płynu i,i
zauważyłem że poziom płynu spadł ok. 0,5-1cm. poniżej min. i się ustabilizował - jakby już go nie ubywało - stały pozim, czyżby motor miał taka chęć mieć płynu poziom... co to może być...
Nie boje się wymiany uszczelki, no ale po co kiedy może nie do końca to - to.
Jutro zajadę do mechaniora z tym dziwnym "poziomem płynu" - a może ten typ tak ma.
a może jednak korek ma coś z tym wspólnego, oby...
Dodam że u mnie po odkręceniu korka nie następuje nagłe wyrównanie (wzrost) poziomu płynu...
koti napisał(a):U mnie też tak jest że na zimnym silniku po odkręceniu korka słychać syczenie i podnosi się poziom płynu. Wydaje mi się że tak powinno być gdyż jest to układ ciśnieniowy, korek trzyma do pewnego poziomu ciśnienie a jak jest za duże to upuszcza.
pepej003 napisał(a):Dodam że u mnie płynu szybko ubywa przy ostrej jeździe
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości