Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[TDI PD] cykanie po przekręceniu kluczyka + chrobotanie ?

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[TDI PD] cykanie po przekręceniu kluczyka + chrobotanie ?

Postprzez Ace Ventura » 5 lipca 2009, 23:19

Witam mam 2 problemy:

1 - po przekreceniu kluczyka (nie zapalam silnika) slysze dziwne cykanie z okolic radia - kilka cykniec które zciszają się w miare zanikania - po ponownym wylaczeniu i przekeceniu kluczyka cykniec nie ma ale jak odczekam minute to znowu to samo - cykniecia zciszaja sie do calkowitego ustania (mysle ze to nie radio raczej cos od climatronika - ale zupełnie nie wiem co - klime mam wyłączoną jak zapalam samochód :) )

2 - równiez po przekręceniu kluczyka slysze jakby chrobotanie (metaliczne bulgotanie ?? nie wiem jak to nazwac) - mysle ze to tak pompa paliwa sie włacza - ale nie wiem czy tak ma byc i czy to akurat to - to samo chrobotanie słyszę również jak jadę samochodem - w nieregularnych odstępach czasu chrobotnie cos czasami od strony pasażera i przestanie. Tylko ze wydaje mi sie że to raczej bardziej z przodu przy kole a pompa to z tyłu samochodu -wiec może to nie pompa - nie wiem juz.

:nauka: Przeszukalem forum na temat dziwnych dzwieków ale jaks żadnych tematów nie mogę zakfalifikowac do swojego przypadku.
Ace Ventura
Sport
Sport

Auto: Leon tDI

Reklama

Re: [TDI PD] cykanie po przekręceniu kluczyka + chrobotanie ?

Postprzez colin23 » 6 lipca 2009, 22:00

colin23
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi

Re: [TDI PD] cykanie po przekręceniu kluczyka + chrobotanie ?

Postprzez Ace Ventura » 6 lipca 2009, 23:43

Tak - czytalem to - ale mi pyka tylko przy wyłącznym silniku jak zapłon przekręce - z kierunkami wsztstko jest ok, jak jadę to nic nie pyka. Znajomy mówi że to świece żarowe tak się grzeją i to normalna sprawa. Nie zdążyłem jeszcze sprawdzić czy ma rację.

Co do pytania 2 to dalej nic nie wiem??
Może źle szukam :zawstydzony:
Ace Ventura
Sport
Sport

Auto: Leon tDI

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel