Quaki:
Problem w tym, ze diesel z zasady swego dzialania nie potrzebuje paliwa z dodatkowego wtryskiwacza/dyszy gdy podamy mu N2O wiec problem dodatkowego wtryskiwacza odpada. A nawet jak bys zapodal to wez pod uwage to, ze diesel posiada zaplon samoczynny i jest on powodowany przez wtrysniecie paliwa do sprezonego powietrza w cylindrze. Jezeli to paliwo bedzie tam wczesniej to wystapi samozaplon wczesniej niz bedzie to konieczne - spalanie bedzie niekontrolowane oraz niebezpieczne. Wiec odpada.
Systemy takie zato dzialaja gdy silnik dymi i dopalaja paliwo ktore normalnie niespalone wydostaje sie pod postacia sadzy.
Mako:
Twoj samochod i Ty decydujesz! Jestem przekonany ze instalacja psx przynajmniej nie jest gorsza od homemade (a z zasady lepsza byc powinna, aczkolwiek pola do popisu nie ma wielkiego) ale to akurat nie jest az tak wazne. Dyskusja podobna jest do tej: Uturbiac w garazu za 1000zl czy w firmie za 6000 z jakas gwarancja? No moze niebezpieczenstwo zepsucia czegokolwiek w przypadku diesla mniejsze:P
To co pokazalismy uwazamy za bezpieczne, aczkolwiek jeszcze brakuje jednego czy dwoch elementow aby to sobie mogl kazdy zamontowac. Co do przyrostow, to nie zaleznie czy auto ma 110KM, 130, 150 czy 200 to powinny byc takiesame w KM dla kazdego silnika, czyli raczej nie wiecej niz 20KM.
A co do pomyslu firmy z biezanowskiej... Juz to gdzies napisalem ze oni pokazali nam jak to robic (mm.max dostal liste co ma kupic w sklepie), na czym wysadzili golfa dwa razy a podejrzewam ze wzorowali sie na stronach (baaaardzo podobne opisy tyle ze po angielskiemu) ktore tez gdzies podalem bo w usa takie wynalazki sa dosyc popularne i wiele osob jezdzi tam na instalacjach homemade. Troche inne tam maja silniki z racji roznych kompleksow i zastosowan, ale wciaz diesle

Aha i jeszcze w zeszlym roku jak ostatnio widzialem (okolice czerwca chyba) w instalacjach majacych cos wspolnego z firma z biezanowskiej byl to ten gaz z castoramy.
Co do czystosci gazow to ja nie wiem, ale podejrzewam ze w co bardziej zorientowanych firmach sprzedajacych gazy dostaniecie cennik i info na temat dostepnosci oraz ewentualnie na jakichs uczelniach.
Pozdrawiam i prosze uwierzyc, ze czasem ktos cos moze zrobic i nie zarobic na tym