Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Lampy Depo

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Lampy Depo

Postprzez erol » 21 września 2009, 10:49

Siemka,
szukam osób, które używają tych zamienników i po dłuzszej ich eksploatacji są w stanie wypowiedzieć się na temat ich jakości.
Tematy jakie znalazłem na temat tych lamp na forum są znikome i nie wyczerpują w najmniejszym stopniu tematu.
Przymierzam się powoli do zmiany angle eyes na na normalne lampy i stąd pytanie.

Pozdrawiam
ASV/ARL+
Powered by ECUProject
Kanapowiec C5 2.0 16v 103 KW
Laguna 3 GT 134 KW
erol
Sport
Sport

Auto: Leon 1M

Reklama

Re: Lampy Depo

Postprzez kamil_n » 21 września 2009, 11:38

Depo to chińczyki... Do tej pory spotkałem się tylko z negatywnymi opiniami na ich temat, a to że farba odbłyskowa się odparza po paru miesiącach, a to że matowieją szkła, a to że złącza kablowe do bani. Jeśli nie chcesz rujnować się na komplet nowych oryginalnych lamp to nie lepiej kupić komplet używany? Pewnie oryginalny komplet używanych w super stanie będzie i tak droższy od nówek "dupo"..., natomiast jakości i trwałości nie da się porównać.

P.S. Znajomy użytkował taki zamiennik Depo w Oplu Omega i jego zdaniem to szajs. Lampy po dwóch latach wyglądały jakby miały przynajmniej 10 lat - jakieś takie mleczne, matowe szkło miały.
Obrazek
kamil_n
FR
FR

Auto: Octavia
Silnik: CGGB 1.4

Postprzez batchko » 21 września 2009, 12:26

mialem w A3 i nie polecam sprzedalem kupilem uzywane Hella i bylo lux ;]
batchko
Signo
Signo

Auto: Audi S3 Sportback
Silnik: CHGA 1.6

Postprzez Radek73 » 21 września 2009, 12:46

Nie tyle chińczyki co tajwańczyki. Jakieś 3 miesiące temu przerabiałem temat wymiany lamp, w oryginalnych były połamane zaczepy. Różnie kombinowałem, depo, dectane, soczewki, angel eyes-y ale co bym nie czytał na forum to wszystkie firmy prowadziły na tajwan do firmy sonar, a z ostateczną jakością to ruletka. Jeden niby udane, drugie totalnie do d..y - zależy jak się trafi.
Ostatecznie kupiłem Valeo i Leon wyglada najlepiej a i same lampki super. Zakup w Intercarsie po zniżce klubowej znajomego z klubu innej marki auta niż seat - kwota 600 pln za komplecik.
Radek73
Stella +
Stella +

Auto: Leon Sport

Postprzez Mosiu » 21 września 2009, 13:31

Mialem w Omedze i tez raczej lipa. Bardzo szybko przepalily sie w srodku i byly bardzo ciemne.
Mosiu
Sport
Sport

Auto: Czarne
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez kalumet » 21 września 2009, 19:10

erol, ja kupiłem leona z prawym reflektorem depo
jadąc od sprzedającego jechałęm przed leonem i w lusterku widziałem jakby prawy reflektor słabiej świecił
jeżdżę już ponad rok z tym reflektorem, a ztego co wiem to ma on około 3-4, (wsadzony po stłuczce ) a dużo jeźdźę w nocy i jestem zadowolony z tej lampwsadziłem żarówki z philipsa i nie widzę różnicy w świeceniu miedzy prawym a lewym reflektorem
w lewym reflektorze są połamane uchwyty, były klejone przez poprzedniego właściciela
( nie wiem dlaczego wtedy lewego również nie wymienił ) i nie da rady do niego zastosować zestawu naprawczego i myślę nad zakupem lampy również depo
Obrazek
kalumet
Sport
Sport

Auto: na dopalaczu

Postprzez kicoro » 29 września 2009, 12:47

Kupilem depo na allegro za 170.. obejrzalem i odeslalem (slaba jakos wykonania min. mialy nie dolany do konca odblysnik)

kupilem valeo (to samo co orig) w 4cars.pl za 350 są OK.
G a l e r i a
Preferuję maila zamiast PW
kicoro
Stella +
Stella +

Auto: Audi A4 2.0T Quattro

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne