przez 00ghost27 » 6 października 2009, 17:02
Axee, podświetlanie deski (myślę o zegarach, radiu, climatroniku) działa b.dobrze
dokładny opis problemu: po otwarciu drzwi od samochodu, włącza się lampka w drzwiach. Wtedy słychać dochodzące zza bezpieczników klikanie (klik, klik ). I lampka gaśnie, zapala się, gaśnie, zapala się - częstotliwość klikania (gaśnięcia i zapalania się) - zupełnie przypadkowa. Ale średnio co kilka sekund. Po rozgrzaniu silnika rzadziej.
Jak uruchomię silnik i zamknę drzwi, włącza się podświetlanie w drzwiach (el lusterka, el szyby z przodu i z tyłu). Wtedy też co jakiś czas kliknie i gasną owe światełka i się zapalają, kliknie i znowu gasną i się zapalają.
To samo z lampką w podsufitce.
Kiedy mam włączony silnik, otwarte drzwi kierowcy i zapaloną lampkę w podsufitce, kliknie i wszystkie światła (tj. oświetlenie w drzwiach, przyciski w drzwiach i podsufitka) mrugają, tj gasną, w tym samym momencie i zaraz znowu się świecą.
Wykręciłem obudowę bezpieczników i widzę przekaźnik nr 100 mniej więcej stamtąd dochodzi klikanie
Auto to Leon ASV, rocznik 2001, z climatronikiem. (4x elektr. szyby, składane lusterka). w sumie chyba wszystko, bez skórzanych podgrzewanych siedzeń
Auto mam już 2 lata i jak do tej pory daje rade
[ Dodano: Wto 06 Paź, 2009 ]
dostałem odpowiedz:
- wymiana modułu komfortu
pzdr, piotrek
[ Dodano: Wto 06 Paź, 2009 ]
-----AXEE,
może jeszcze jakieś sugestie? samemu nic nie da rady ?
(na allegro moduł 200zł...a to tylko mrugające lampki...)
DODAM JESZCZE że wszyskto się uspokaja po około 15 minutach, kiedy w kabinie zrobi się ciepło.