Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kornat napisał(a):a nie mam tego wyświetlacza dolnego co pokazuje temperaturę
kornat napisał(a):Wg. instrukcji górny jest do automatycznej skrzyni biegów albo radiostacji
untaztood napisał(a):Realnie można by też zrobić wyświetlacz z informacją o nazwie miejscowości / dzielnicy.
kamil-leon napisał(a):untaztood napisał(a):Realnie można by też zrobić wyświetlacz z informacją o nazwie miejscowości / dzielnicy.
Wiesz jak? Możesz opisać?
antoś napisał(a):I tu nasuwa się to samo pytanie... po co?
untaztood napisał(a):w równym stopniu co w/w właściwości. [zegarek, gps, aluminiowe felgi, głośniki]
Antłan no nie do koncaantoś napisał(a):Jak znam, życie to i tak nic z tego nie będzie
nie bronie idei ze jest to zayebiaszczy pomysl, ale z drugiej strony nie zawsze masz gpsa wyjetego i podpietego, chyba ze korzystasz z fabrycznej naviantoś napisał(a):To po co Ci ten wyświetlacz jak masz GPS, który Ci poda gdzie jesteś?
antoś napisał(a):Nieważne, róbcie sobie co tam chcecie, lepiej FISa zamontować.
mtz napisał(a):zeby zczytywal konkretne info z telefonu, prawdopodobnie po rs232,
rutek-wat napisał(a):przerost treści nad formą
kamil_n napisał(a):Wg mnie pomysł jest bezsensowny.
oczywiscie ze tak, ale bt jest jeszcze trudniejszy do ogarniecia niz zwykly kabel RSowy. Z drugiej strony, do procka trzebaby bylo dorzucic modulik BT co sie wiaze z wieksza iloscia kodu, lutowania, interruptow i ogolnie mikroelektrycznym, elektronicznym i informatycznym belkotemares napisał(a):od tego jest bluetooth
rutek-wat napisał(a):mtz, plan ambitny ale wg mnie to przerost treści nad formą
dlatego tez napisalem to co napisalemmtz napisał(a):ogolnie pomysl dosyc ciekawy z podejscia elektronicznego, zastosowanie mniej wartosciowe
dokladnosc dokladnoscia, wielkosc jednej cellki danego BTSa jest 33km srednicy (dla szescioboka) wiec dokladnie tak jak napisales. Nazwa miejscowosci, ktora nam sie pokazuje na telefonie to tylko i wylacznie nazwa BTSa, wiec wystarczy ze nastapi przekazanie telefonu do innej stacji nadawczej ze wzgledu na silniejszy sygnal (tzw hand-over) i juz bedziemy mieli inna nazwe; dodatkowo w zaleznosci od Providera komorkowego, mozemy miec napisane np. tylko - Lodz, a gdzie indziej beda juz ulice w miescie.ares napisał(a):zeby dostac info z przyblizona nazwa miejscowosci, w ktorej aktualnie jestes lub jest jakies 15km z boku bo taka jest dokladnosc nadajnikow gsm
pakuu1 napisał(a):wyswietlal temperature oleju??
kamil-leon napisał(a):Jeżeli masz climatronic to możesz w ukrytych funkcjach ją sprawdzić.
heh i tu sie nie zgodze... sa wersje silnikow z czujnikiem oleju w dolnej czesci miski. Moze nie 1M ale podobnie przykad bedzie z 6L, ori zegary z ibizy 6L fr/cupra z dodatkowymi wskaznikami napiecia akumulatora i temperatury oleju wlasnie stamtad czerpia informacje o temperaturze oleju, w przypadku wymiany zegarow zwyklych na te z dodatkowymi wskaznikami w aucie bez zainstaowanego czujnika w misce zegar pokazujacy temp. oleju nie dziala, po zainstalowaniu czujnika dziala.Sammael napisał(a):w żadnym dieslu 1M nie ma czujnika temperatury oleju więc skąd miałby czerpać taką informację?
Axee napisał(a):Moze nie 1M
Axee napisał(a):ale podobnie przykad bedzie z 6L
Axee napisał(a):Czujnik ten nazywa sie G266 - Oil level/oil temperature sender i wystepuje
w moim jest ... w misce mam czujnik G266 i jest to czujnik temperatury i poziomu oleju ... a ze nie jest wykorzystany jak w ibizie, bo nie ma w zegarach wskaznika temperatury oleju to juz inna bajka ... niemniej jednak podlaczajac odpowiednio licznik z ibizy zegar wskazujacy temperature oleju bedzie dzialal na tym czujniku ktorym mam oryginalnie w misce olejowej.Sammael napisał(a):w którym leonie 1M był czujnik temp. oleju
oczywiscie ze wychodzily, przeciez napisalemSammael napisał(a):ibizy wychodziły nawet bez czujnika poziomu oleju - np. mój BLT nie miał i mam miskę z mojego starego ASV.
skoro w niektorych, zatem nie we wszystkich.Axee napisał(a):G266 - Oil level/oil temperature sender i wystepuje w niektorych wersjach silnikow zarowno 1M i 6L.
Axee napisał(a):Pozatym VAG podaje temperature oleju ... ciekawe skad ja bierze? i nie jest to temperatura plynu chlodniczego ... sprawdze pozniej w ktorej dokladnie komorce to jest
to wlasnie G266 w 1M.Sammael napisał(a):mówimy o 1J0 907 660
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość