Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Cupra a TS/FR? Wersje w UK

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Cupra a TS/FR? Wersje w UK

Postprzez budzik » 10 stycznia 2010, 11:54

Witam
Od razu przepraszam za najprawdopodobniej glupie pytanie...ale jak to mowia kto pyta ten (podobno) nie bladzi...
Mam TS-a i z tym juz raczej jestem prawie pewny - patrzac po opisach, zdjeciach itp na to wskazuja tak samo jak wlepka. Z racji tego gdzie mieszkam jest w wersji na Irlandie/UK a tutaj na wszystkie Leon-y z silnikiem 1.8T wolaja Cupra. U mnie na klapie jest oczywiscie tez napis Cupra (ale bedac ostatnio na urlopie w Polsce widzialem - okreslajac po naklejkach - Leona Type R - prawie Honda ale nie do konca ;) )
I zwiazku z tym wszystkim mam pytanie jaka jest roznica miedzy wersja Cupra a TS/FR. Z tego co przegladalem forum wyszlo mi ze uzywajac nazwy Cupra tutaj chodzi o Cupre R. Miedzy TS/FR a Cupra R wiem jaka jest roznica. Chodzi mi o to czy jak ktos pisze/mowi Cupra na wersje TS/FR to czy to jest blad?
budzik
Stella +
Stella +

Auto: Leonka

Reklama

Re: Cupra a TS/FR? Wersje w UK

Postprzez antoś » 10 stycznia 2010, 12:41

Wersje na rynek z kierownicą po prawej stronie miały trochę inne nazewnictwo wersji. Cupra, to jest coś takiego jak TS/FR u nas. Cupra R to wiadomo.

W przeciwieństwie do UK na naszym rynku nie było czegoś takiego jak Cupra, była Cupra 4 albo Cupra R.
antoś
Cupra
Cupra

Auto: S3
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne