Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

zaufany serwis

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

zaufany serwis

Postprzez uciu » 13 marca 2005, 12:47

Witam polećcie jakiś zaufany serwis w okolicach Katowic, w którym wyleczą mojego Leona TDi. Problem polega na tym że ciężko odpala i czasami szarpie silnikiem zaraz po odpaleniu a po chwili wszystko się normuje. W ASO komputer nic nie wykazał. Sprawdzali rozrusznik, świece i podobo wszystko jest OK.
Leoś AHF
uciu
Stella +
Stella +

Auto: Leon TDi od 9lat:-)

Reklama

Re: zaufany serwis

Postprzez Barth » 13 marca 2005, 12:50

uciu, a jak aku sie ma ?? u ojca w octawii byly zasniedziale styki przy rozuszniku i aku padalo juz i ciezko palil
Powered by CPN
Barth LCT & AA Club Member
Barth
Sympatyk LeonClub

Auto: OOOO

Postprzez dave » 13 marca 2005, 13:54

[/b]uciu to juz chyba tak musi byc. tak juz niektore maja. u mnie jest to samo... wymienialem swiece, filtr paliwa ze 3 razy, moment wtrysku byl ustawiany, czujnik temperatury... i co? i dupa jasia!! mam wkurwa juz od pol roku na to ale co zrobic... chyba juz tak zostanie bo co innego.
p.s. jak to jest u ciebie?? potrzesie ze 2-3 sek. , siwym dymkiem zakopci i jest oki?

jak rano odpalisz sprobuj dluzej swiece podgrzac, tzn jak lampka od swiec zgasnie to jeszcze nie zapalaj- poczekaj ze 4-5 sek.

pozdro.

DAVE.

o w ryj... ale namieszalem..
dave
Sympatyk LeonClub

Auto: V6T+++
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez wizz » 13 marca 2005, 14:50

uciu,

Polecam www.tdituning.pl. Naprawde kompetentny gosciu ;)
wizz

Postprzez uciu » 13 marca 2005, 16:00

barth napisał(a):uciu, a jak aku sie ma ?? u ojca w octawii byly zasniedziale styki przy rozuszniku i aku padalo juz i ciezko palil

aku jest dobry - przemierzone, sprawdzone :-D

[ Dodano: Nie 13 Mar, 2005 ]
dave napisał(a):[/b]uciup.s. jak to jest u ciebie?? potrzesie ze 2-3 sek. , siwym dymkiem zakopci i jest oki?

jest tak jak u ciebie, trzeba troszkę pokręcić, potem potrzesie, puści siwego dymka i jest ok. Zawsze tak jest jak auto troche postoji np przez noc. Jak odpalam juz 2 raz i kolejne to jest normalnie.
uciu
Stella +
Stella +

Auto: Leon TDi od 9lat:-)

Postprzez dave » 13 marca 2005, 22:51

dokladnie tak uciu tyle ze ja jak odpalam to nie musze dlugo krecic.. zapali od razu ale zatrzesie itd....

[ Dodano: Sob 02 Kwi, 2005 ]
to co sie dzieje u mnie to prawdziwa katastrofa :!: rano temp jeszcze sa niskie i jak swiece zagrzeja to jest oki, ale to co uslyszalem i zobaczylem dzis po poludniu jak odpalalem go to sie zalamalem :-( kaszlal, pierdzial z 5 sekund.. czy to jest mozliwe zeby sie gdzies zapowietrzal :?: od razu mowie ze dzis swiec sobie nie zagrzal.

[ Dodano: Sob 02 Kwi, 2005 ]
uciu napisał(a):
barth napisał(a):uciu, a jak aku sie ma ?? u ojca w octawii byly zasniedziale styki przy rozuszniku i aku padalo juz i ciezko palil

aku jest dobry - przemierzone, sprawdzone :-D

[ Dodano: Nie 13 Mar, 2005 ]
dave napisał(a):[/b]uciup.s. jak to jest u ciebie?? potrzesie ze 2-3 sek. , siwym dymkiem zakopci i jest oki?

jest tak jak u ciebie, trzeba troszkę pokręcić, potem potrzesie, puści siwego dymka i jest ok. Zawsze tak jest jak auto troche postoji np przez noc. Jak odpalam juz 2 raz i kolejne to jest normalnie.

to co sie dzieje u mnie to prawdziwa katastrofa rano temp jeszcze sa niskie i jak swiece zagrzeja to jest oki, ale to co uslyszalem i zobaczylem dzis po poludniu jak odpalalem go to sie zalamalem kaszlal, pierdzial z 5 sekund.. czy to jest mozliwe zeby sie gdzies zapowietrzal od razu mowie ze dzis swiec sobie nie zagrzal.
dave
Sympatyk LeonClub

Auto: V6T+++
Silnik: CJXA 2.0

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne