Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
pbgalaxy, nalezy wyregulowac mechanizm ciegien biegow na linkach przy wybieraku w skrzyni, jesli nie pomoze to nastepny krok, wymiana oleju w skrzyni, jesli dalej nie pomoze to rozbiorka skrzyni i wymiana synchronizatorow odpowiednich biegow. W Twoim przypadku prawdopodobnie regulacja lewo prawo jest niewyregulowana.
pbgalaxy napisał(a):Tylko czy mój problem to faktycznie skrzynia - bo auto zachowuje sie jakby nie było dokońca wysprzeglone
tak, naprawdę bardzo duży. Tez miałem taka sytuacje, że jedynka nie zawsze chciała wskoczyć i wymiana oleju załatwiła temat.lugo napisał(a):Nasuwa mi się pytanie czy faktycznie woda w oleju lub zły olej mogłyby mieć wpływ na działanie tylko jednego biegu?
pablobianco napisał(a):pbgalaxy napisał(a):Tylko czy mój problem to faktycznie skrzynia - bo auto zachowuje sie jakby nie było dokońca wysprzeglone
Miałem podobnie, nie mogłem wrzucić na luz z 1, w korku prawie wjechałem w tył auta przede mnąproblem mam w sprzęgle, powoli będę musiał wymienić bo już się ślizga. Mechanik posmarował tu i ówdzie i jest ok.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości