Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Siłowniki klapy tylnej

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Siłowniki klapy tylnej

Postprzez kulik84 » 23 stycznia 2010, 11:19

Witam
Mam problem z siłownikami klapy tylnej. Po zakupie auta wymieniłem siłowniki klapy tylnej ponieważ oryginalne bardzo słabo trzymały klapę. Na zamianę zakupiłem siłowniki z allegro (jakieś niby "chromowane" za stówę). Po ponad roku są kompletnie zardzewiałe i działają fatalnie. Klapa na początku jest otwierana poprawnie, ale w połowie zakresu się zatrzymuje i trzeba się z nią mocować, żeby w pełni ją otworzyć. Przy wymianie zauważyłem że klapa jest bardzo ciążka (ledwo da się ją utrzymać).
Pytanie czy możecie polecić jakieś siłowniki (za oryginały powiedzieli mi w ASO ponad 200 zł za sztukę). Na allegro mają różne wynalazki: gazowe, olejowo gazowe, o sile 450N, itp. Upatrzyłem np. coś takiego: http://allegro.pl/item882609734_sprezyn ... eon_i.html
Proszę za podpowiedzi.
kulik84
Stella
Stella

Auto: Seat Leon TDI [AHF]

Reklama

Re: Siłowniki klapy tylnej

Postprzez rutek-wat » 23 stycznia 2010, 11:23

kulik84, czego oczekujesz ?? że wybierzemy za Ciebie ?? Myślę że to wszystko jedno które kupisz- bo ;/ to jest jak HID- chińskie i dobre. Najwyżej co roku będziesz kupował nowy kpl siłowników. Jest takie stare powiedzenie - biednego nie stać na kupowanie tanich rzeczy. Mam nadzieję że zrozumiesz
rutek-wat
Sympatyk LeonClub

Auto: S-max

Postprzez kulik84 » 23 stycznia 2010, 12:02

rutek-wat napisał(a):kulik84, czego oczekujesz ?? że wybierzemy za Ciebie ?? Myślę że to wszystko jedno które kupisz- bo ;/ to jest jak HID- chińskie i dobre. Najwyżej co roku będziesz kupował nowy kpl siłowników. Jest takie stare powiedzenie - biednego nie stać na kupowanie tanich rzeczy. Mam nadzieję że zrozumiesz

Miałem nadzieję, że ktoś wymieniał siłowniki na któreś z wymienionych i może o nich coś napisać. Biednego nie stać na kupowanie tanich rzeczy, ale prawie 5 stów za 2 siłowniki to rozbój w biały dzień (dla porównania za ori przepływkę chcieli w ASO ponad 600, a kupiłem nówkę ori za 300). A może do Leona pasują oryginały z jakiejś Skody. Niestety na allegro nie znalazłem nowych oryginałów (jeżeli ma ktoś dojście do takich chętnie zakupię).
kulik84
Stella
Stella

Postprzez rutek-wat » 23 stycznia 2010, 13:46

kulik84, szukaj siłownika o numerze 1M6 827 550 A - fakt że w Seacie chcą za to 208. Zerknij jeszcze ile by chcieli w skodzie
rutek-wat
Sympatyk LeonClub

Auto: S-max

Postprzez Wotti » 25 stycznia 2010, 14:37

Jeśli chcesz to na kolega z forum ostatnio mi sprzedał siłowniki do leona 1. Używane ori, jak na razie nawet w największe mrozy działają super. Wymieniłem obydwa bo jeden mi się wyszczał;)

Kolega rok temu zmienił na zamienniki i teraz żałuje bo ma jak Ty.

Ja osobiście jeśli na coś nie chcę kasy wydawać dużej to wole ori używane niż zamienniki.
Wiadomo że sprzęgła czy amortyzatorów lub hamulców używek się nie kupuje, ale wydaje mi się że w takim przypadku można zaryzykować:)
Pozdrawiam
Wotti
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon Mk1

Postprzez kulik84 » 25 stycznia 2010, 15:48

Wotti napisał(a):Jeśli chcesz to na kolega z forum ostatnio mi sprzedał siłowniki do leona 1. Używane ori, jak na razie nawet w największe mrozy działają super. Wymieniłem obydwa bo jeden mi się wyszczał;)

To prosił bym o kontakt do kolegi. Może akurat się coś trafi :)
kulik84
Stella
Stella

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne