Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
AdamekMMz napisał(a):2. to że nie miałeś turbo a po zgaszeniu już miałeś to wina chyba tego że wchodziło w tryb awaryjny... (a wiesz jak się obchodzić z turbo) jak są duże mrozy to można butować jak się silnik nagrzeje.
the_rahzel napisał(a):Czy mieliście kiedyś taką sytuacje,że dokładacie gazu i jedziecie bez turbo?
PIotrek425 napisał(a):the_rahzel napisał(a):Czy mieliście kiedyś taką sytuacje,że dokładacie gazu i jedziecie bez turbo?
Może nie identyczną, ale miałem tak w wielkie mrozy i śniegi, że jeździłem tylko po mieście na krótkie dystanse z 2 tyg.. zauważyłem kiedyś że turbo "wstaje" po ok 30 metrach. Po 2 dniach wracam do domu trasą, wyprzedzam inne auto i 1 w życiu notlauf.. Po restarcie silnika wszystko ok.. Tego samego dnia była też sytuacja, że ruszam spod domu i bez turbiny.. Usiadłem na forum i znalazłem, że trzeba porządnie przedmuchać turbo.. Później już nie miałem takich przygód(VAG też nic nie pokazał). Stawiam, że to może być to. Pozdro
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości