Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Brak grzania!!!

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Brak grzania!!!

Postprzez akira_yuki_san » 10 kwietnia 2010, 15:52

Witam. Moze tu mi ktos pomoze bo juz sam nie wiem co zrobic:( Posiadam leona z 2001 roku z silnikiem 1.9 tdi. Mam automatyczne ogrzewanie(climatronica) i tu zaczyna sie problem. Owy problem przejawia sie tym ze auto przestaje grzac cieplym powietrzem. Gdy temperatura dobije do 90 stopni i wlacze grzanie(High) to climatronic daje cieple powietrze tylko przez jakis czas a pozniej a pozniej zaczyna nadmuchiwac zimne. ierwsze raz zdarzylo mi sie tak gdy jechalem w daleka droge. W sumie to nie do konca bo po 300 km przestalo grzac calkowicie. Z 3 miesiace jezdzilem bez ogrzewania w zime! Po powrocie bylem na plukaniu ukladu(4 razy) i po tej plukance problem zniknal. Zniknal do czasu az znowu nie wybralem sie w dlozsza droge(Holandia). Po przejechaniu okolo 700 kilometrow zrobilo sie podobnie jak za pierwszym razem z tym ze teraz cieple powietrze jest caly czas jednakze ze tak to ujme-"konczy sie". Polega to na tym ze grzeje ale zaczyna leciec coraz zimniejsze az calkowicie sie wychladza. W takim wypadku wylaczam nawiew odczekuje z 5 minut i znowu wlaczam i wtedy znowu leci cieple. Takie grzanie na raty mnie nie ratuje wiec moze ktos mi pomoze bo 3 mechanikow nie dalo rady:(
akira_yuki_san
Stella
Stella

Auto: leon 2001

Reklama

Re: Brak grzania!!!

Postprzez leem » 10 kwietnia 2010, 16:17

akira_yuki_san, w przyszłym tygodniu podjedź na spota, podepniemy vaga i może coś się wyjaśni
Był Leon 210PS/410NM
Było BMW 287PS/572NM
Jest 310PS/630NM
MOTUL filtry MANNa sportowe tarcze, klocki hamulcowe i wszystkie inne części samochodowe
Zawieszenia EIBACH, KW, H&R, WEITEC, KYB, AP, BILSTEIN.
Opony nowe Continental, Dunlop, Pirelli itd..
Obrazek
leem
FR
FR

Auto: BMW 330D

Odp

Postprzez akira_yuki_san » 10 kwietnia 2010, 16:41

Niestety kolego nie dam rady z prostej przyczyny... Jestem teraz w Holandii:( Dlatego tak mi zalezy dowiedziec sie czy da sie cos z tym zrobic samemu bo tu ceny zaczynaja sie od 50 euro za same checi.
akira_yuki_san
Stella
Stella

Postprzez Kozak » 11 kwietnia 2010, 01:34

akira_yuki_san, no to masz blisko do Belgii a tam mamy Staszka20vt VAGiem też Cię poratuje

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Gość » 11 kwietnia 2010, 09:30

I jedyne 25 euro za bardzo dobre chęci :hahaha:
Gość

Postprzez akira_yuki_san » 14 kwietnia 2010, 16:40

Witam ponowni. Niestety Staszku nie mieszam blisko. Rzeklbym ze daleko bo okolo 300 km od Belgii:( Zreszta nawet jakbys cos znalazl to i tak pewnie bym musial auto zostawic do naprawy a czym wroce. A powracajac do tematu- bez kompa sie nie obejdzie(znak zapytania). Nie moge jakos sam cos na to (znak zapytania)
akira_yuki_san
Stella
Stella

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel