Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
JayZ napisał(a):Jako za info podaje.
Zamiennie zamiast lampki o nr 1K6 945 097E (Leon 1M `03) pasuje lampka z VW Golf VI GTI o nr 5K6 945 087B. Różnią się wtyczką kabla, oraz końcówką plastiku w który wchodzą kable.
1K6 945 097E - koszt w ASO ~207zł
5K6 945 087B - koszt w ASO ~160zł
lasotek napisał(a):Czyli ten z golfa pasuje plug&play do leona tak, bez kombijnacji, a różnice tylko takie jak napisałeś. A wymiary te same?
Z ciekawości pytam bo mi stop świeci 40% swojej mocy i w dodatku tylko 2/3 diod działa i zamierzam się do wymiany.
JayZ napisał(a):Tak, wymiary te same i pasuje P&P. Różnica, jest tylko we wtyczce.
jagood napisał(a):Ok, zaryzykowałem i kupiłem to światło z aukcji za 65zł.
Okazało się być dobre jedynie trzeba było podmienić wtyczkę od starego światła bo jest inna
colin23 napisał(a):ad2. skorzystaj z dobrze dwustronnej taśmy (np. do luster)
ad3. ale o co chodzi? nie do końca rozumiem pytanie.
d_adam
PostWysłany: Wczoraj 14:50 Temat postu:
W jaki sposób potem przykręcacie ta środkową śrubkę trzymającą lotke?
Wykręcić jakoś idzie po troszeczku, choć to masakra bo śruba jest schowana poniżej poziomu więc trzeba kluczykiem pod kątem... Jak ją przykręcić? nie da rady trafić w gwint mając wszystko na płaskim kluczyku i złapać gwint mając do dyspozycji 90 stopni obrotu![]()
colin23 napisał(a):Canibal, prawie to samo. Pierwszy to stop od leona a drugi od golfa2009 GTI. Zresztą Czw 11 Mar 2010 JayZ napisał czym się to światło różni od leonowego.
colin23 napisał(a):Barton, przecież oprócz taśmy światło powinno byc przykręcone śrubami i to one odpowiadają za jego trzymanie.
dalej szukam i dalej nic.micman79 napisał(a):Jakby kogoś interesowało, to 3-cie światło stop według etki ma nr. kat. 1M6 945 097 i zwie się: Dodatkowe światło Stopu, w ASO Seat koszt 285 zł.
romero-studio napisał(a):Witam.
Mam w planach podziałać przy trzecim świetle STOP, które świeci, ale obudowa jest popękana. Kupić cały spojler z lampą i przełożyć całość czy wymontować lampę?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości