Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Pomocy z centralnym.

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Pomocy z centralnym.

Postprzez pypa » 1 maja 2010, 15:30

Witam.
Mam problem z centralnym zamkiem. Pilot mi działa (był sprawdzany u mechanika) Kiedy zamykam drzwi w środku z przycisków działają jak należy (otwierają się i zamykają). Prawdopodobnie nie działa "odbiornik sygnału od pilota".
Moje pytanie do forumowiczów: czy ktoś wie gdzie ten odbiornik się znajduje dokładnie w aucie?
Pozdrawiam.
P.S. Sorka za składnie, mały fan Leona nie daje nic napisać :)

Przepraszam jeżeli to już gdzieś było opisane (proszę o namiar), proszę o wyrozumiałość, ciężko zagłębić się w lekturę gdy obok buszuje szkrab.
pypa
Stella
Stella

Auto: seat leon

Reklama

Re: Pomocy z centralnym.

Postprzez Paulina » 1 maja 2010, 15:47

pypa napisał(a):Witam.
Mam problem z centralnym zamkiem. Pilot mi działa (był sprawdzany u mechanika) Kiedy zamykam drzwi w środku z przycisków działają jak należy (otwierają się i zamykają). Prawdopodobnie nie działa "odbiornik sygnału od pilota".
Moje pytanie do forumowiczów: czy ktoś wie gdzie ten odbiornik się znajduje dokładnie w aucie?
Pozdrawiam.
P.S. Sorka za składnie, mały fan Leona nie daje nic napisać :)

Przepraszam jeżeli to już gdzieś było opisane (proszę o namiar), proszę o wyrozumiałość, ciężko zagłębić się w lekturę gdy obok buszuje szkrab.

Spróbuj zakodować pilota kluczyka jeszcze raz. Może pomoże. Info jak tego dokonać znajdziesz na forum. A przycisk odbiornika, chyba w dolnej części słupka pomiędzy fotelem kierowcy, a kanapą tylną u dołu.
Paulina
Stella +
Stella +

Auto: Leon Sport
Silnik: ASZ 1.9

Postprzez maniek803 » 1 maja 2010, 19:17

Witam.
wydaje mi się ze odbiornik ,przynajmniej u mnie znajduje się na środku kratki nawiewu na przednią szybę
maniek803
Stella +
Stella +

Postprzez pypa » 1 maja 2010, 19:51

Spróbuj zakodować pilota kluczyka jeszcze raz. Może pomoże. Info jak tego dokonać znajdziesz na forum. A przycisk odbiornika, chyba w dolnej części słupka pomiędzy fotelem kierowcy, a kanapą tylną u dołu.

Dzięki za info ale nie chodziło mi o przycisk a odbiornik. przycisku żadnego nie widzę tam gdzie pisałeś.

Co do kodowania kluczyka :nauka: zaczerpnę wiedzy na forum.
dziękuje za pomoc.

Może ktoś jeszcze wie gdzie może znajdować się ten odbiornik sygnału, kumpel pracuje na szrocie to jest mi w stanie to załatwić (problem w tym że tutaj nigdy tego nikt jeszcze nie wyciągał to nie wiedzą gdzie to jest).
Pozdrawiam serdecznie.
pypa
Stella
Stella

Postprzez Paulina » 1 maja 2010, 21:25

Odbiornik centralnego zamka na 99% znajduje się w module komfortu tak więc gdzieś pod kierownica raczej nie powinien się "popsuć". Moim zdaniem to wina pilota więc spróbuj najpierw zaprogramować pilota.

Programowanie przy pomocy dwóch kluczyków:

1. - Wkładamy kluczyk do stacyjki i włączamy zapłon.
2. - Zamykamy wszystkie szyby i wychodzimy z samochodu.
3. - Zamykamy samochód.
4. - Wkładamy kluczyk do zamka drzwi od strony kierowcy z pilotem do programowania i naciskamy jeden przycisk otwórz lub zamknij przez ok. 3 sekundy. Powinien nam się odezwać klakson choć nie jest to regułą.
5. - Otwieramy kluczykiem drzwi samochodu ( nie pilotem ), wyjmujemy kluczyk ze stacyjki. Proces programowania pilota zakończony. Pilot powinien być już aktywny.
Te same czynności powtarzamy przy programowaniu następnego pilota. Programować można za jednym podejściem tylko jeden pilot, nie więcej. Powtarzając te wszystkie czynności kolejno można zaprogramować cztery piloty.

Albo vagiem...

[ Dodano: Sob 01 Maj, 2010 ]
maniek803 napisał(a):Witam.
wydaje mi się ze odbiornik ,przynajmniej u mnie znajduje się na środku kratki nawiewu na przednią szybę

Odbiornik o którym mówisz, znajdujący się na kratce przy nawiewie na przednią szybę jest to czujnik temperatury nasłonecznienia i jest to jeden z kilku czujników climatronika.
Paulina
Stella +
Stella +

dzieki

Postprzez pypa » 2 maja 2010, 19:22

z programowania pilota na dwa kluczyki nic nie wyszło trzeba poczekać na kogoś z vagiem.
Czy coś tam "komfortu" znajduje się w starych Leonach? i jak to wygląda? kolega wyrwie na szrocie. dzięki.
pypa
Stella
Stella

Re: dzieki

Postprzez Paulina » 2 maja 2010, 19:40

pypa napisał(a):z programowania pilota na dwa kluczyki nic nie wyszło trzeba poczekać na kogoś z vagiem.
Czy coś tam "komfortu" znajduje się w starych Leonach? i jak to wygląda? kolega wyrwie na szrocie. dzięki.

Jak połączysz się vagiem będziesz wiedział czy i jaki posiadasz moduł komfortu w Leonie.
Paulina
Stella +
Stella +

Postprzez pypa » 5 maja 2010, 20:53

dzięki za podpowiedz, czekam teraz na kumpla z vagiem. dzieki za cierpliwość.
pypa
Stella
Stella

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne