Przestały mi w ogóle świecić światła przeciwmgielne, po odpięciu. Czy to się jakoś programuje vagiem? Ma ktoś może jakiegoś vaga na śląsku, bo w serwisie ciemnota.
niq napisał(a):Przestały mi w ogóle świecić światła przeciwmgielne, po odpięciu
znaczy sie odpinałeś halogeny ?.Jeśli przy okazji włączałeś na odpiętych zapłon to wejdź najpierw w moduł 09 i zobacz czy nie masz błędów.Skasuj i już
Bo skoro działały wczesniej a teraz nie to samo sie nie rozkodowało
PS ewentualnie będziesz gdzieś w okolicy cz-wy to daj znac sie sprawdzi
Kurde to było tak: zdjeliśmy zderzak (no i oczywiście odpieliśmy halogeny). Potem trzeba było zapalić auto no i paliła się kontrolka od żarówek na liczniku. Potem trzeba było odłączyć akku no to benc. Po podpięciu jajo. Gościu uruchomił skanowanie w poszukiwaniu błędów (po 10min) nic nie znalazło.
jeszcze zdaje mi sie ze sam blad spalonych zarowek usuwa sie automatycznie jesli wykryje ze zarowki dzialaja, kodownaie przez rozlaczenie sie nie zmienilo, bezpiecznik albo cos z kablem pomieszales przy zakladaniu zderzaka
[ Dodano: Czw 20 Maj, 2010 ] Teraz ciągle wyskakuje że jest spalona żarówka tylnego prawego światła przeciwmgielnego. Ale tu chyba prawego nie ma Więc nie wiem w czym problem, bo teraz ciągle wyskakuje kontrolka na zegarach. W vagu ustawiałem że są 2 światła, jedno - nic nie pomaga.