Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Pi___ napisał(a):Czy to oznacza, że mimo braku potwierdzenia kierunkami alarm się uzbraja?
Pi___ napisał(a):Do tej pory wszystko było OK, jednak wczoraj zauważyłem, że podczas zamykania auta z pilota nie mrugają kierunki raz, przy otwieraniu normalnie mrugają dwa razy. Jak zamykam i nie mrugną, to kiedy kliknę zamknięcie jeszcze 1-2 razy, w końcu się zapalają. Dioda w tapicerce obok rygla mruga nawet, jeśli nie mrugnęły wcześniej kierunki. Czy to oznacza, że mimo braku potwierdzenia kierunkami alarm się uzbraja?
Pi___ napisał(a):nie zapala się również lampka drzwiowa kierowcy i sufitowa
bono napisał(a):To czy mrugają światła i czy jest potwierdzenie sygnałem dźwiekowym ustawia się VAGiem.
Pi___ napisał(a):mikrostyk, albo kostka zaśniedziała
Phil napisał(a):lub wyrwane kostki z plytki pcb w kasecie zamka.
Axee napisał(a):Przyczyna samoistnego otwierania szyb jest najczesciej uszkodzona mechanicznie wkladka zamka
Arci9, mozliwe, byl uszkodzony np. mikrostyk od pozycji wkladki "zamknij".
Axee napisał(a):16czarny16, zlaczka wiazki czyli gniazdo wiazki w zamku sklada sie z blaszek w plastikowej obudowie, te blaszki przewleczone sa przez dziurki w plytke laminatu pokrytego miedzia. Nastepnie konce blaszek sa przylutowane do miedzi cyna. Takie laczenia sa narazone na wieksze lub mniejsze pekniecia czy zimne luty. Cale auto drga, zatem nikt nie musi ciagnac za wiazke, aby wytworzylo sie mikropekniecie. W zamku drzwi przednich jest 5 miktostykow, 1 na zewnatrz odpowiedzialny za oswietlenie wewnetrzne, i 4 w srodku w kasecie odpowiedzialne za prawidlowe dzialanie zamka i ustalenie jego pozycji. Przyczyna samoistnego otwierania szyb jest najczesciej uszkodzona mechanicznie wkladka zamka. Skoro zamek raz daje sygnal, a raz nie, lub ten sygnal jest niestabilny to musi byc jakas czasowa przerwa w obwodzie np. mikropekniecie... gdzie? Pomysl
Tyle teoria, praktyka to potwierdza.
16czarny16 napisał(a):Czy ktoś wie gdzie konkretnie znajduje się moduł komfortu?
Staszek20VT napisał(a):16czarny16 napisał(a):Czy ktoś wie gdzie konkretnie znajduje się moduł komfortu?
Przypominam o szukajce, a żeby nie było, że NAM się nie chce pomagać, to jest pod siedzieniem kierowcy.
Anfel napisał(a):Czy miał ktoś następujący problem ? Tylne lewe drzwi nie reagują na otwieranie ani z kluczyka ani z pilota. Wszystkie zamki się otwierają a ten nic. Od środka również nie mogę ich otworzyć gdyż są zamknięte z kluczyka, a "dzyndzelek" jest cały czas wciśnięty.
Anfel napisał(a):To jak można otworzyć teraz drzwi ? VAG-iem da jakoś radę ?
i jeszcze jeden objaw : nie dziala mi piszczyk jak zostawiam swiatla wlaczone po wyjeciu kluczyka...Ohapara napisał(a):ja mam z kolei taki problem, ze nie pali mi sie lampa w drzwiach kierowcy, lampka w podsufitce sie pali, dziala normalnie. natomiast jak otworze samochod otworze drzwi kierowcy, nie zamknę ich i za dlugo sie ociagam zeby wlozyc kluczyk do stacyjki, to drzwi sie rygluja, ale wszystkie oprócz drzwi kierowcy
Ohapara napisał(a):i jeszcze jeden objaw : nie dziala mi piszczyk jak zostawiam swiatla wlaczone po wyjeciu kluczyka... czy to wina tego mikrostyku w drzwiach?
Ohapara napisał(a):i jeszcze jeden objaw : nie dziala mi piszczyk jak zostawiam swiatla wlaczone po wyjeciu kluczyka...Ohapara napisał(a):ja mam z kolei taki problem, ze nie pali mi sie lampa w drzwiach kierowcy, lampka w podsufitce sie pali, dziala normalnie. natomiast jak otworze samochod otworze drzwi kierowcy, nie zamknę ich i za dlugo sie ociagam zeby wlozyc kluczyk do stacyjki, to drzwi sie rygluja, ale wszystkie oprócz drzwi kierowcyczy to wina tego mikrostyku w drzwiach?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości