Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Kazam napisał(a):Niestety silnik zatarty. Sytuacja wygladała następująco jechałem remontowaną drogą dwupasmową w mieście. Pasy na czas remontu są oddzielone takimi niewyskimi bloczkami( nie wiem jak to fachowo sie nazywa), jeden z tych bloczków był na moim pasie i wjechałem na niego. Z racji że moja osłona silnika juz ledwo sie trzymała zbagatelizowałem uderzenie poniewąż myślałem że zachaczyła właśnie o nią. Pojechałem dalej przejechałem jakieś 800m i zajechałem do sklepu. Po 5 minutach odpaliłem fure żadna kontrolka się nie świeciła przejechałem 50m zaświeciła sie kontrolka byłem na skrzyżowaniu i chciałem przejechać niestety już było za póżno:(:(. Mechanik ocenił że nie opłaca się tego robić lepiej wstawić nowy silnik. Ból jest tym większy że silnik był zawirusowany, więc co teraz progaram jest w kompie ale jest nowy silnik, czy wsytarczy korekta???
untaztood napisał(a):A w jaki sposób Twój mechanik stwierdził, że silnik jest zatarty?
Kazam napisał(a):silnik miał wirusa więc teraz chyba musowa korekta,
Kazam napisał(a):czy jest to możliwe że dostało tak mocno po dupie bo jakieś 8 miesięcy temu było czyszczone w dynosofcie
Kazam napisał(a):turbo lekko świszczy
Kazam napisał(a):silnik jakoś gorzej wkręca sie od 4 na obroty
Kazam napisał(a):Próbowal odpalić, próbował kluczem ani drgnie mówił że na 100% wałek rozrządu zatarty. Nowy silnik już wstawiony pracuje naprawde ładnie, ale na głębsze oceny trzeba trochę poczekać. Kilka rzeczy napewno odzyskam jeszcze ze starego(turbo, głowica...). Koszt całej zabawy jest dla mnie maskaryczny (2850zl), ale za głupote trzeba płacić, trudno:(
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości