Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[ALL] Brak oświetlenia wnętrza, szyby nie chcą się podnieść

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[ALL] Brak oświetlenia wnętrza, szyby nie chcą się podnieść

Postprzez Yagi2 » 29 maja 2010, 22:01

Witam szanownych kolegów,
dziś Leon zaskoczył mnie dziwną przypadłością. Robiłem coś przy aucie, było gorąco, więc otworzyłem szyby z kluczyka. Potem wyjąłem żarówkę z lampki bagażnika, bo bagażnik miałem cały czas otwarty. Po skończonej robocie wkładam żarówkę do lampki bagażnika, zaświeciła się i zaraz zgasła. Myślałem, że się przepaliła, ale nie. Wsiadłem do auta zobaczyć czy kontrolka otwarcia bagażnika się świeci. Świeciła się, chciałem zamknąć szyby, a tu nic. Zobaczyłem również, że nie działa centralny z kluczyka, lusterka się nie składają, ani nie da się ich wyregulować, nie świeci lampka na podsufitce, dioda w drzwiach nie miga, lampki w drzwiach również nie świecą, nie działa brzęczek od zapalonych świateł. Po podłączeniu Vag-a nie chce połączyć się z modułem komfortu (kanał 46). Bezpieczniki sprawdziłem. Zauważyłem, że w skrzyneczce na akumulatorze, czarny kabel robi się strasznie gorący :zdziwko: palca nie da się długo trzymać.
Podejrzenia padły na moduł komfortu, że padł, ale tak od razu bez żadnych oznak??
Mogły się kable odłączyć, ale auto stało nieruchomo.
Może ktoś przerabiał podobne objawy. Od razu się spytam ,czy moduł komfortu trzeba kupić o takim samym numerze??
Yagi2
Sport
Sport

Auto: Leonik 110+

Reklama

Re: [ALL] Brak oświetlenia wnętrza, szyby nie chcą się podnieść

Postprzez Kazam » 30 maja 2010, 11:08

Ja miałem bardzo podobne objawy, ale w moim przypadku okazało sie że przyczyną był bezpiecznik
Kazam
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon

Re: [ALL] Brak oświetlenia wnętrza, szyby nie chcą się podnieść

Postprzez Yagi2 » 30 maja 2010, 14:07

Temat można wyrzucić do kosza. Po podmianie modułu komfortu i braku poprawy, wróciłem do sprawdzenia bezpiecznika jeszcze raz. Podmieniłem go i wszystko ożyło :hmmm:
Bezpiecznik wizualnie nie był przepalony, ale jednak coś było nie tak.
Yagi2
Sport
Sport

Auto: Leonik 110+

Re: [ALL] Brak oświetlenia wnętrza, szyby nie chcą się podni

Postprzez yogi555 » 20 sierpnia 2014, 09:51

Witam!!!Mam takie małe pytanko czy w seacie II po zapaleniu świateł powinna palić się kontrolka świateł czy nie?Pytanie może banalne ale u mnie brak takiej kontrolki a w skodzie fabii taką mam.Z góry dziękuję za podpowiedź!!!!!
yogi555
Stella
Stella

Auto: leon II 2006 r.
Silnik: benzyna 1.6 8V

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne