Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
gooral87 napisał(a):raz zdarzyło mi się że nawet jak drzwi były otwarte na oścież to centralny zamknął wszystkie podczas grzebania w bagażniku
Pi___ napisał(a):Czy jest na forum ktoś, kto to robił i mógłby się tego podjąć? Dojadę oczywiście na miejsce i wynagrodzę trud pracy. Najlepiej z północnej Polski...
spec napisał(a):Ja kupowałem zamiennik - cały zamka za 100zł. Gwarancja na rok. Zobaczymy po pół roku jak będzie działał. Czytałem opinie sporu osób że są zadowoleni ze zamienników
gajdar napisał(a):dodatkowo napiszę ,że w mikrostyku wyrabia się ten plastikowy bolec.
oczkolek napisał(a):Proponuję wziąć WD40 lub inny jakiś elektro spray (najlepiej Castrol 4 in 1). Napsikać tym preparatem do środka w zamek - sporo (bez wyjmowania zamka z drzwi) i rozruszać zamek (mikrostyk) - pootwierać i pozamykać drzwi. Ten zabieg może pomóc, jeżeli nie pomoże to wtedy można brać się za wymianę mikrostyku.
Kerad napisał(a):Masz na mysli we wkladke zamka pryskac od zewnatrz? Czyli tak jak wklada sie kluczyk...
superstone napisał(a):Nie sprawdzane jedynie piny w samej kostce, czy to istotne ?
w moim przypadku to działa na wszystkich drzwiach a nie tylko kierowcy.amavib napisał(a):Czujniki są tylko w przednich drzwiach, przynajmniej u mnie tak to działa.
adams napisał(a):A wie ktoś może jak to jest z wygaszaniem wszystkiego po przekroczeniu czasu świecenia lampek ? Komputer mi wywala błąd że został przekroczony czas oświetlenia a mimo że drzwi otwarte z pół dnia by były to i tak wszystko świeci bez przerwy. Wiem że takie cos jest że po jakichś 15? minutach się wszystko powinno wygasić w celu oszczędzania prądu, ale nie wiem czemu u mnie nie rozłącza. Jakieś propozycje![]()
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość