Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Piotreck napisał(a):Kolor dymu, na tyle co zauwazam w lusterkach, wyglada mi na ciemny
pampi napisał(a):Diesiel musi puszczać bąki, żeby jeździć;))
Piotreck napisał(a):Obyś miał rację![]()
A pamiętasz czy przy tej nieszczelności miałeś jakiś spadek mocy?
W moim przypadku wydaje się być ok, ale to moje wrażenie, które może nie być prawidłowe bo wcześniej miałem tylko 50 koników a tu o 100 wściekłych hucułów więcej.
Piotreck napisał(a):a jakieś syczenie to chyba faktycznie da się usłyszeć...
raptor napisał(a):Witam. Czy jest to standard w TDI jak zapalam rano auto to puszcza czarny dymek? Jak jest ciepły i zapalam to jest ok, nic nie dymi.
Piotreck napisał(a):Chciałem zameldować rozwiązanie mojego problemu, który wyżej opisywalem.
Dzięki wielkie dla Batchko![]()
, który zasugerował nieszczelność rury przy IC i faktycznie tak się okazało.
Wymieniłem rurę co sprawiło, że zniknęło kompletnie kopcenie i ustało syczenie, które dało się słyszeć wcześniej. Tylko mój portfel ma teraz czkawkębo sprawa kosztowała mnie 600 pln-ów
ale przynajmniej teraz już jest wszystko ok
pozdrawiam
Napisz dokladnie ktora rura tyle kosztowala? I gdzie to robiles? Wg mnie strasznie wysoka cena ...Piotreck napisał(a):Wymieniłem rurę co sprawiło, że zniknęło kompletnie kopcenie i ustało syczenie, które dało się słyszeć wcześniej. Tylko mój portfel ma teraz czkawkę bo sprawa kosztowała mnie 600 pln-ów
Lukasz P napisał(a): Z tego co wiem to turbo było w lutym regenerowane i od tamtego czasu auto bardzo dobrze się spisywało...
Marcin_TDI napisał(a):the_rahzel, jak masz gęsty dym bardziej czarny to dolot nieszczelny.
the_rahzel napisał(a):Dla mnie temat zakończony - usterką był nieszczelny dolot,problem został już załatwiony i Leonik przestał kopcić...![]()
Sammael napisał(a):Nie odczuwałeś braku mocy? Przecież to musiało nie jeździć![]()
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość