Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez pabloono » 9 lipca 2010, 12:12
Witam
Byłem dziś napełnić klimatyzację i niestety okazało się, że mam pęknięty wąż z osuszacza do chłodnicy klimatyzacji.
Problem polega na tym, że nie poprosiłem mechanika żeby mi ten wąż pokazał i teraz nie jestem pewien który to.
Czy może mi ktoś wskazać ten wąż? Ewentualnie podać jego numer.
Sprawdzam w etce ale nie jestem pewien, który to wąż.
-
pabloono
- Stella +

-
- Auto: Seat Leon
przez raptor » 16 lipca 2010, 18:40
Hey, dzisiaj po włączeniu klimatyzacji (w trasie) i dotarciu do pracy (klimatyzacja manualna) zaczęło kapac czysta wodą niedaleko przedniego tłumika , tak jakby spływała z czegoś do najniższego punktu. Po wyłączeniu klimy przestało. Nie jestem mechanikem ale nie jest to czasem związane z skraplaniem się wody jakiegoś przewodu klimy z ciepłym powietrzem czy to są jakieś nieszczelności w klimie że cieknie? Proszę o pomoc!!
-

raptor
- Sport

-
- Auto: seat
przez colin23 » 16 lipca 2010, 18:42
raptor, to normalna sprawa że klimatyzacja oddaje wodę. Tym bardziej przy tak wysokich temperaturach jak teraz. Wystarczy przeczytać inny temat o klimatyzacji gdzie takie pytania już się pojawiały.
-

colin23
- Sympatyk LeonClub
-
- Auto: Audi
-
przez Arek84 » 21 lipca 2010, 20:52
Między chłodnicą a osuszaczem jest metalowy przewód na stałe połączony z chłodnicą więc jeśli pękł to albo go zespawaj albo wymieniaj chłodnicę.
-
Arek84
- Sport

-
- Auto: Leon Sport
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne