Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
stamber napisał(a):czy mógłby mi ktoś podać z etki numer części dla chłodnicy wody, seat toledo II, 1.9 tdi, asv, 110km, skrzynia mechaniczna, klima manualna. Z octavii bedzie pasowała ?
stamber napisał(a):chodzi o samą chłodnicę
stamber napisał(a):numer jest chyba taki tylko nie wiem jak litera do tego na koncu 1J0 121 253
mik napisał(a):Tez się chciałem podłączyć głównie po słowa otuchyJakiś czas temu miałem akcję zniknięcia kilku litrów płynu podczas przejażdżki autostradą. Wiedziałem, że chłodnica ciut nie domaga, więc poszła do wymiany. Wydawało się, że jest pięknie w mieście nic nie ginęło. Natomiast ostatnio znowu jechałem autostrada 160-180 i po 40 km znowu płyn ugotowany, a jak już trochę wystygł dolałem 2,5 litra wody. Wydaje mi się, że problem pojawia się przy stałej jeździe powyżej 3000 obrotów. Dodam tylko, że w płynie żadnych oczek ani bąbelków nie widać, tak samo wydaje mi się, że w oleju nie ma nic niepokojącego. Nie widać też żadnych wycieków. Czy to już na pewno uszczelka pod głowicą czy też można gdzie indziej szukać dziury? I jeśli tak to jak się do tego zabrać. Dzisiaj oddałem auto do mechanika ale jak znam życie powie mi że to głowica bo można nieźle zarobić.
olszu napisał(a):Po wymianie rozrzadu i pompy
olszu napisał(a):Mozliwe zeby pompa puszczala plyn ?
olszu napisał(a):W przyszlym tyg. podjade do jakiegos magika z podnosnikiem zeby dokladniej obadac skad leci.
marcus415 napisał(a):olszu napisał(a):Po wymianie rozrzadu i pompy
Ori czesci czy zamiennik, jak zamiennik, to jakiej firmy?olszu napisał(a):Mozliwe zeby pompa puszczala plyn ?
Mozliwe.olszu napisał(a):W przyszlym tyg. podjade do jakiegos magika z podnosnikiem zeby dokladniej obadac skad leci.
Daj znac jak juz znajdziesz wyciek.
damyan90 napisał(a):Kupiłem uszczelniacz, wlałem zobaczymy czy pomoże.
marcus415 napisał(a):mik napisał(a):Tez się chciałem podłączyć ...
Najpierw znajdz, gdzie ginie plyn, wtedy bedzie latwiej zdiagnozowac usterke.
marcus415 napisał(a):damyan90 napisał(a):Kupiłem uszczelniacz, wlałem zobaczymy czy pomoże.
No to ladnie. Zadnych uszczelniaczy sie nie wlewa, tylko wymienia chlodnice, uszczelniacze sa pomocne na trasie, gdy nie ma innego wyjscia.
damyan90 napisał(a):marcus415 napisał(a):damyan90 napisał(a):Kupiłem uszczelniacz, wlałem zobaczymy czy pomoże.
No to ladnie. Zadnych uszczelniaczy sie nie wlewa, tylko wymienia chlodnice, uszczelniacze sa pomocne na trasie, gdy nie ma innego wyjscia.
Skad taka opinia? Mi doradzil mechanik (pracujacy na codzien przy autobusach) zeby uzyc go jako srodek tymczasowy, bo wiadomo ze ewentualnie i tak mnie czeka wymiana chlodnicy. Jak na razie jest ok. Zadnych kropli pod autem.
olszu napisał(a):Witam, podlacze sie pod temat.
Po wymianie rozrzadu i pompy zaczal uciekac plyn.
Na poczatku myslalem, ze to przez ujemna temperature, wiec dolalem pol litra wody i jezdzilem dalej.
Niestety systematycznie plyn ucieka i co rano mam mala plame pod samochodem.
Patrzac po miejscu gdzie jest plama, wyglada jakby cieklo gdzies z okolic rozrzadu.
Mozliwe zeby pompa puszczala plyn ? czy szukac gdzie indziej usterki ?
W przyszlym tyg. podjade do jakiegos magika z podnosnikiem zeby dokladniej obadac skad leci.
Moze ktos z was mial podobny problem i pomoze mi "wywrozyc z magicznej kuli"
marcus415 napisał(a):mik napisał(a):Tez się chciałem podłączyć głównie po słowa otuchyJakiś czas temu miałem akcję zniknięcia kilku litrów płynu podczas przejażdżki autostradą. Wiedziałem, że chłodnica ciut nie domaga, więc poszła do wymiany. Wydawało się, że jest pięknie w mieście nic nie ginęło. Natomiast ostatnio znowu jechałem autostrada 160-180 i po 40 km znowu płyn ugotowany, a jak już trochę wystygł dolałem 2,5 litra wody. Wydaje mi się, że problem pojawia się przy stałej jeździe powyżej 3000 obrotów. Dodam tylko, że w płynie żadnych oczek ani bąbelków nie widać, tak samo wydaje mi się, że w oleju nie ma nic niepokojącego. Nie widać też żadnych wycieków. Czy to już na pewno uszczelka pod głowicą czy też można gdzie indziej szukać dziury? I jeśli tak to jak się do tego zabrać. Dzisiaj oddałem auto do mechanika ale jak znam życie powie mi że to głowica bo można nieźle zarobić.
Najpierw znajdz, gdzie ginie plyn, wtedy bedzie latwiej zdiagnozowac usterke.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości