Jestem użytkownikiem Leona od jakiegoś roku. Do tej pory tylko czytałem forum, od teraz chciałbym od czasu do czasu coś napisać
Mam kilka problemów z moim leonem. Przeglądałem forum dość dokładnie, ale jego objętość jest ogromna, więc mogłem coś przeoczyć- proszę o wyrozumiałość.
Jak w jak najmniej kosztowny sposób (student) można wyleczyć takie problemy z Leonem 1P 2007?
1) Coś szwankuje z tylnym spryskiwaczem. Spryskiwacz zamiast rozbryzgiwać płyn po szybie leje cienkim słabym strumieniem do połowy wysokości szyby
2) Bez przerwy mam wodę w tylnym lewym reflektorze (kiedyś tylko para, dziś już stoi woda
3) Coś się spierniczyło z pasem bezpieczeństwa (na tylnej kanapie). Nie zwija do końca pasa, a jeśli się go rozwinie całkowicie, to nie chce zwijać wcale. Rozkręciłem to całe ustrojstwo i metalowej rolce na którą nawija się pas zauważyłem jakiś biały nalot (korozja?). Przesmarować smarem (jaki nie będzie brudził później ubrań?), czy cały element do wymiany?
4) Klima słabo działa i strasznie śmierdzi przez pierwsze 30 sekund użytkowania z nawiewów (zarówno przy włączonej klimie jak i nie), ale rozumiem, że tu pomoże tylko gruntowny przegląd i uzupełnienie czynnika- zrobię na wiosnę, bo teraz klimy używać nie będę.
5) Znaczek Seata nie wraca sam do swojego położenia po otworzeniu klapy bagażnika.
Pozdrawiam, dziękuję z góry za rady i proszę o wyrozumiałość, jeśli temat był poruszany.